Vauvavuoden parhaat hankinnat

Minua on pyydetty useasti tekemään tällainen "vauvavuoden parhaat hankinnat" -postaus ja olen tarkoituksella odottanut tämän postauksen kanssa siihen, että vauvavuosi ihan oikeasti olisi ohi. Nyt kun Lilja on astunut taaperoiän salaiseen maailmaan, on aika julkaista tuotteet, jotka pelastivat meidän vauvavuoden! Jos tästä postauksesta tykätään, voisin julkaista myös päinvastaisen, eli "vauvavuoden turhimmat hankinnat", niitäkin nimittäin on! Haluan tässä kohtaa vielä muistuttaa, että asiat, jotka toimivat meillä, eivät välttämättä toimi toisilla ja tuotteet, jotka olivat meille turhia, saattavat pelastaa jonkun muun vauva-arjen.

Eiköhän käydä suoraan asiaan ja esitellä meidän vauvavuoden helpottajat!


LullaMe Solina 2 in 1 - itsestään tuudittava ja hengittävä patja (patja saatu)

Meillä oli käytössä 2-8 kk LullaMe:n tuudittava patja, joka oli ihan mahtava. Ennen sitä meillä oli käytössä ensisänky, joka sekin oli hyvä, mutta rehellisesti sanottuna, uskon, että ilman sitä oltaisiin pärjätty, jos vaan alusta asti olisi ollut tämä patja. Siihen nukuttaminen vaati aina jalalla sängyn heijaamista, joten ymmärrätte varmasti, miksi ajatus tuudittavasta patjasta kuulosti meidän korvaan nerokkaalta. LullaMe -patja pelasti meidät valvotuilta öiltä ja ennenkaikkea vauvan väsytystaistelulta. Lue lisää meidän kokemuksista tästä patjasta!

Mulla on myös teille, jotka olette patjasta haaveilleet, ihan huippuja uutisia! LullaMe -tiimi on saanut vuosien saatossa hurjasti positiivista palautetta itse tuotteesta ja ainoastaan hintaan ollaan oltu tyytymättömiä. Nyt siihen on vastattu ja tuotantokuluja saatiin onnistuneesti laskettua ja sen myötä  hintaa on saatu kuluttajaystävällisemmäksi ja uusi hinta on 389€.  Tämä ei ole siis mikään tarjous, vaan pysyvä uusi hinta. Hintaa on laskettu siis yli satasella, mikä on mielestäni ihan mieletöntä! Seison edelleen sen takana, että maksaisin vanhan hinnan vaikka tuplana, jos se vain tarkoittaa sitä, että minä ja perheeni nukkuisimme paremmin. Onhan tämä silti ihan mahtavaa, että nyt entistä useammalla on mahdollisuus ostaa tämä patja! Patjan voi myös vuokrata, jos sitä ei halua ostaa omaksi tai jos haluaa kokeilla toimiiko se omalla vauvalla.Stokke MyCarrier 3 in 1 -kantoreppu (saatu)

Kantoreppu tuli meille tutuksi ensimmäisen kerran jouluna 2018, kun Lilja oli vain kuukauden ikäinen ja kärsi vatsakivuista. Itku ei meinannut loppua, kunnes saimme veljeni perheeltä lainaan heidän Manducan. Sitä tulikin käytettyä paljon, silloin kun Lilja oli pienempi. Manducaa käytimme lähinnä kotona, mutta kesällä meidän kantoreppubisnes muuttui, kun saimme Stokkelta heidän MyCarrier 3 in 1 -kantorepun. Nimensä mukaan tätä kantoreppua voi käyttää kolmessa eri muodossa: lapsi kasvot sinuun päin, lapsi kasvot menosuuntaan tai lapsi selässä. Kaikkia näitä on kokeiltu ja sanotaanko, että puolen vuoden aikana on tarvittu kaikkia muotoja eri kehitysvaiheessa. Juuri tästä syystä ollaan tykätty tästä enemmän, kuin aikaisemmin käytössä olleesta Manducasta. Ja noh, myönnettäköön, että tämä Stokken kantoreppu on ihan himpun verran tyylikkäämpi, kuin tuo Manduca.Kuva: Stokke.com

Stokke silikoninen ruokalappu (saatu)

Aplodit sille, joka on keksinyt silikoniset ruokalaput. Stokken ruokalappu on ollut kunnon pelastaja. Meille on vuoden aikana kertynyt monenmoista ruokalappua, mutta huomaan aina etsiväni käsiini tämän Stokken silikonisen. Se pysyy päällä, sen taskuun kerääntyy kätevästi sormiruokailijan pudottamat ruoat ja mitä parasta: sen voi pestä pesukoneessa eikä se mene miksikään!Pallomeri (saatu)

Pallomeri on ehkä coolein esine, mikä me ollaan vauvavuoden aikana saatu. Tämä pallomeri on tuonut niin paljon iloa lapsellemme, mutta myös hänen vieraileville ystävilleen. Jos kotona vaan on tilaa, suosittelen ehdottomasti hankkimaan lapselle pallomeren, vaikka se kuulostaakin hassulta. Nykyään melkein jokaisella ystävälläni, jolla on lapsia, on kotona pallomeri. :D Uskon, että tämä tulee olemaan käytössä pitkään, sillä jopa ystäväni 4-vuotias viihtyi tässä!


Kuvassa Kaiko huppari ja Gugguu leggingsit (saatu).

Kotimaiset vaatemerkit

Minulla ei ollut raskauden aikana mitään tietoa kotimaisista lastenvaatemerkeistä ja ostinkin jonkun verran turhia vaatteita ennen vauvan syntymää, sillä en tiennyt millaisista lastenvaatteista tykkäisin ja mitkä sopisivat meidän pienelle.

Vauvavuoden jälkeen voinkin todeta, että Metsola, Kaiko ja Gugguu taisivat viedä voiton meidän tytön vaatekaapissa. Siinä missä Metsolaa ja Kaikoa löytyy eniten sisävaatteissa on Gugguu taas ulkovaatteiden parhaimmistoa. Ollaan onneksemme saatu tehdä kaikkien näiden edellä mainittujen yrityksien kanssa yhteistyötä, mutta ollaan myös ostettu itse paljon heidän tuotteitansa. Nämä kaikki edellä mainitut merkit ovat sopineet meidän hoikalle tytölle täydellisesti, kun monien muiden merkkien vaatteet ovat hänelle liian leveitä.

Muuta:


Adapterit, jolla saa auton turvakaukalon kiinni vaunuihin

Näille meillä oli paljon käyttöä, kun Lilja oli vastasyntynyt. Kun vauva nukahtaa autoon ja pitää lähteä esimerkiksi kauppaan – tadaa, kaukalo kiinni vaunujen runkoon vain!


Stokke Flexibath

Meidän kylpyhuone on aika pieni ja kun sinne on laitettu hoitopöytä niin se on ihan täynnä. Meillä ei yksinkertaisesti olisi ollut tilaa millekään muulle kylpyammeelle, kun Stokken Flexibath -kokoontaitettavalle kylpyammeelle. Tämän saa säilytykseen ihan mihin vain rakoon ja on helppo ottaa esille ja käyttöön. Tämä on sitä paitsi ollut erittäin hyvä käytössä ja me newborn -kylpytuki erittäin käteväksi ja se antoi meille turvaa, kun Lilja oli aivan pieni.


Stokke tarjotin ja valjaat (valjaat saatu)

En ole varma siitä, onko Stokke Trip Trap se ainoa oikea syöttötuoli, mutta ainakin jos sen aikoo hommata, niin hommaa ehdottomasti myös siihen tarjotin ja valjaat. Hintavaksihan se tulee, kun pitää kaikki ostaa erikseen, mutta nuo lisäosat ovat aivan korvaamattomia. En tiedä, mitä meidän ruokailusta olisi tullut ilman näitä!


Sähköinen rintapumppu

Jos aiot imettää ja joskus olla hetken vauvasta erossa, tarvitset luultavasti myös rintapumpun. Ostin ennen Liljan syntymää manuaalisen Philipsin rintapumpun, mutta ei tainnut mennä montaa päivää syntymän jälkeen, kun lähdettiin kauppaan hankkimaan tilalle sähköinen versio. Minulla oli siis käytössä Philipsin sähköinen rintapumppu ja olin tosi tyytyväinen siihen. Olen kuullut tutuilta, että osa heruu paremmin manuaalikäyttöiselle pumpulle, mutta minun kokemukseni oli päinvastainen. Manuaalinen kävi myös ihan liian rankaksi minulle, jolla on krooniset jännetuppitulehdukset molemmissa ranteissa.Niistäjä

Muistan, miten niistäjä kuulosti raskausaikana ällöttävimmältä asialta, mitä olen koskaan kuullut. Että minä imisin jotain putkea ja vauvani räkää tulisi ulos siten – hyi? Näitä on myös olemassa imuriin kiinnitettäviä ja meillä on itseasiassa molemmat. Me ollaan meidän käytössä todettu tuo manuaalinen meille sopivammaksi. Usein vanhemmat on eri mieltä tästä, mutta näin meillä. Ja oliko se sitten niin ällöttävää, kun miltä se kuulosti? No ei todellakaan. Maailman paras keksintö ja jos (kun) vauvallesi tulee flunssa, sinä tarvitset tämän.


Muita hankintoja, jotka koin tarpeellisina: tuttipullot, tutit, tuttinauhat, harsot, hoitopöytä, vauvojen kirjat, lelukaari/lelumatto, imetystopit, Squeasy Snacker -smoothiepullo.

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -