Miten meillä nukutaan? – Vauvan ensisänky esittelyssä!

Me ajateltiin pitkään, että vauva nukkuisi heti syntymänsä jälkeen pinnasängyssä. Toki niin, että pinnasänky olisi aluksi meidän makuuhuoneessa, mutta ei ajateltu ostaa mitään ensisänkyä.

Meillä on iso makuuhuone (noin 25 neliötä), mutta silti pinnasänky tuntui todella isolta oman parisänkymme vieressä. Olimme myös kuulleet muilta, miten vauva voi olla vaikea saada nukkumaan isoon pinnasänkyyn vastasyntyneenä. Aloin etsimään käytettynä klassista Bedside Crib -ensisänkyä ja laitoin paikalliseen Facebookin kierrätysryhmään ostoilmoituksen. Eräs tuttu näki ilmoituksen ja kertoi, että heidän vauva on juuri kasvanut yli sängystään. Meidän oli tarkoitus muutenkin mennä noutamaan heiltä vauvalle vaatteita, joten sovittiin, että katsottaisiin sänkyä samalla.


En ollut koskaan kuullutkaan Snüz -merkistä ja ensivilkaisulla vierastin hieman heidän Snüzpod -sängyn modernia ulkonäköä. Tämä video muutti kuitenkin nopeasti mielipiteeni tästä sängystä ja tein oikeastaan ostopäätöksen jo ennen sängyn näkemistä.

Sängyn ominaisuudet ovat ihan lyömättömiä:
  • Säädettävä korkeus, saa kiinnitettyä myös meidän korkean jenkkisängyn kanssa samalle tasolle
  • Keinutettava (auttaa vauvan nukuttamisessa!)
  • Irrotettava kori, jolloin korin saa kätevästi siirrettyä päivällä vaikka olohuoneeseen 
  • Mesh-kankainen ikkuna, jonka läpi näkee vauvan
  • Vetoketjun avulla laskettava seinä, jolloin vauva on helpompi nostaa vanhempien sänkyyn esimerkiksi yösyöttöjä varten
  • Kokoontaitettava teline
  • Laadukas patja

Meidän vauva viihtyy sängyssään ihan loistavasti ja minua harmittaa jo nyt, että vauva voi käyttää tätä vain siihen asti, että oppii istumaan (n. 6kk). Me ei olla kiinnitetty sänkyä omaamme sillä vauva tykkää omasta rauhastaan ja keinuttaminen on meille tärkeä ominaisuus. Sängyn molemmat sivut pysyvät meillä suljettuina öisin, ettei vauva pääse tipahtamaan sängystään. Tämän sängyn ominaisuudet on kuitenkin sellaiset, että sopii varmasti monenlaiselle nukkujalle.

Meillä vauva on nukkunut alusta asti omassa sängyssään. Muutaman kerran hän on nukkunut osan yöstä meidän sängyssä, mutta useimmat yöt menevät rauhassa omassa sängyssä. Tämä on taannut meille kaikille rauhalliset ja hyvät yöunet, jotka ovat korvaamattomia.


Millainen unirytmi meillä sitten on? Vauva menee nukkumaan vasta noin puolenyön aikoihin ja herää yleensä klo 3.00-4.00 välillä, jolloin syödään. Noin vartin syömisen jälkeen päästään jatkamaan unia ja tämän jälkeen hän herää noin klo 7.00 syömään ja sen jälkeen nukutaan noin klo 10.00 asti. Tähän sänkyyn vauvan nukuttaminen on niin helppoa ja olen niin kiitollinen siitä, että yöherätykset ovat meillä pääsääntöisesti todella lyhyitä.

Me ostimme tämän sängyn käytettynä, mutta netistä tätä sänkyä saa ainakin tilattua. Suosittelen lämpimästi!

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -