Ensisängystä pinnasänkyyn – miten onnistuimme?

Kaupallisessa yhteistyössä LullaMe:n kanssa. 

Kirjoitin viime vuoden puolella postauksen vauvan ensisängystä ja siitä, miten hän siinä nukkuu. Meillä nukkuminen on sujunut alusta asti hyvin ja avainasemassa nukuttamisessa on ollut ehdottomasti se, että sänkyä pystyi keinuttamaan. Nopea nukuttaminen on niin lapsen kuin vanhempienkin etu, joten sen mahdollistamiseen kannattaa ehdottomasti panostaa.

Tutustuin ensimmäistä kertaa LullaMe -yritykseen työssäni, kun etsin yhteen projektiin vauvoihin liittyviä yrityksiä. Tuudittava patja tuntui minusta jo raskausaikana tuotteelta, jonka jokainen vauva tarvitsee. Kerroin työpäiväni jälkeen miehelleni tästä ihmeellisestä patjasta, josta olin lukenut. Mieheni reagoi hehkutukseeni siten, että tämä patja on saatava meille, maksoi mitä maksoi.

Mikä ihmeen tuudittava patja?


LullaMe:n tarina alkoi siitä kun Helsinkiläinen kahden lapsen äiti Hanna Sissala käytti tuntikausia ensimmäisen lapsensa nukuttamiseen. Ainoastaan tuudittaminen tuntui auttavan, mutta vauva heräsi heti, kun hänet laskettiin sänkyyn. Hanna päätti keksiä ratkaisun ja siitä alkoi sitten tuudittavan LullaMe-vauvapatjan tarina.

LullaMe-patja on ensimmäinen tuote maailmassa, johon automaattinen heijaus on sisäänrakennettu vauvan patjaan.
Vauvan syntymän jälkeen otin yhteyttä LullaMe:n markkinointiin ja heidän ihana tiiminsä halusi antaa tämän patjan meille kokeiluun. Täytyy sanoa, että tämä on ollut yksi suosikkiyhteistöistäni, jonka olen koskaan tehnyt. Toimivan tuotteen lisäksi tämän tuotteen takana on mahtava tiimi. Ihanaa myös, että tämä on kotimaassa suunniteltu tuote!

Kun Lilja oli kahden kuukauden ikäinen halusimme siirtää hänet ensisängystä, Snüzpodista, pinnasänkyyn. Pienestä, vauvasta turvallisen tuntuiselta, keinuvasta sängystä pinnasänkyyn siirtyminen voi olla vauvalle iso shokki. Tämä huomattiin myös meillä siten, että tuudittavan patjan ollessa pois päältä, vauva ei pinnasängystään innostunut. Huutohan siitä alkoi.
Miten patja toimii?


Patja nukuttaa vauvan keinuvalla ylös-alas -liikkeellä. Patjan koko on 120x60cm, joka on pinnasänkyjen standardikoko, joten se sopii lähes kaikkiin pinnasänkyihin normaalin patjan tilalle.

Vauva on jo kohdussa tottunut nukkumaan liikkeessä, joten tämän patjan avulla vauva voi nukahtaa totuttuun liikkeeseen pinnasängyssä. Tämä tekee pinnasängystä turvallisemman tuntuisen.  

Patjan kangaspäällinen on valmistettu hengittävästä materiaalista ja on helppo irrottaa vetoketjujen avulla tarvittaessa pesua varten. Patjan runko on valmistettu alumiinista ja puusta ja se painaa itsessään noin 13 kg. 

LullaMe-patjan tuudittavaa ominaisuus on käytettävissä vauvoilla vastasyntyneestä 10 kg painoon saakka (eli noin yhden vuoden ikään asti) ja sen jälkeen patjaa voi käyttää normaalina patjana, ilman tuudittavaa toimintoa, 20 kg saakka.

Patjassa on viisi nopeusvaihtoehtoa sekä ajastin. Meillä yleensä aloitetaan nukutus laittamalla patja nopeimmalle asetukselle ja vauvan nukahtaessa siirrytään sitten asteittain rauhallisimmalle asetukselle. 

Patja toimii yhteydessä iOS- tai Android -puhelimelle ladattavan LullaMe-kaukosäädinsovelluksen avulla tai vaihtoehtoisesti kaukosäätimellä, joka on ostettavissa erikseen lisävarusteena. Meillä käytössä on molemmilla iOS-sovellukset meidän puhelimissa ja täten pystymme langattomasti sängystämme säätämään patjan nopeuksia. Meillä on myös kaukosäädin olemassa hätätapauksia varten, mutta ainakaan vielä ei olla jouduttu siihen turvautumaan, sillä sovellus on toiminut hyvin. Sovelluksen lataaminen on helppoa ja nopeaa. Asennettiin se jopa ystäväni puhelimeen, kun hän yksi ilta oli hoitamassa ja nukuttamassa vauvamme, kun olimme itse pois kotoa. 

Katso tästä video, miten patja meillä toimii.Miten patja on helpottanut meidän arkea? 


Meidän vauva rakastaa tätä tuudittavaa patjaa ja nukahtaa siihen todella helposti. Parhaimmillaan olen saanut hänet nukahtamaan alle 30 sekunnissa. Meidän tyttö ilmoittaa useimmiten väsymyksestään ja unien tarpeesta pienellä kiukuttelulla, eikä itkultakaan säästytä, mutta heti kun hänet laskee tuudittavan patjan päälle hän alkaa rauhoittumaan eikä silmätkään enää meinaa pysyä auki. Yleensä riittää, että vain hetken seison sängyn vieressä ja tyttö on jo untenmailla. Mitään erillistä nukuttamisesta ei siis meillä tarvita, patja tekee sen työn meidän puolesta. 

Ennen LullaMe-patjaa meillä on tyttö nukkunut hyvin, mutta nukuttamisessa on ollut omat haasteensa. 

Tyttö nukkuu selkeästi sängyssään todella hyvin, sillä joka kerta kun hän herää ja menen hänet nostamaan sängystä pois, katsoo minua iloinen hymyileväinen tyttö. Tämä kertoo sen, että patja oli järkevä hankinta meille. Patja on kerännyt myös meillä vierailemassa olleilta kavereilta ihastelua ja aikuiset ovat todenneet, että miksei tämmöisiä tehdä meille aikuisillekin. Niimpä! Myös mieheni haluaisi tällaisen patjan itselleen. 

Tuote on helpottanut meidän arkea niin paljon, että niinhän siinä kävi, että tuote jäi meille pysyvästi kokeilun jälkeen.Paljon LullaMe -tuudittava vauvapatja maksaa? 


Patjan hinta on 545€ ja se on ostettavissa LullaMe:n omilta nettisivuilta sekä useilta jälleenmyyjiltä. Vauva nukkuu ensimmäisen vuotensa aikana keskimäärin jopa 100 tuntia viikossa, joten jos käytät tuudittavaa patjaa puoli vuottta, hyvän unen varmistaminen maksaa sinulle vain kolme euroa päivässä. Postikulut ovat ilmaiset Suomen sisällä.

Mietitkö sopisiko patja teidän vauvalle? LullaMe tarjoaa 14 päivän kokeilujakson hintaan 59€. Tämä ei sido sinua mihinkään, mutta saat rauhassa kotona kokeilla patjaa. Mikäli patja toimii teillä ja päätät ostaa patjan itsellesi kokeilujakson päätteeksi, hyvitetään tuo 59€ patjan hinnasta.

Minulta kysytään usein, miten saadaan pieni vauvamme nukkumaan niin hyvin. Tässä siis salaisuutemme hyvin nukuttuihin öihin! Tyytyväinen vauva, tyytyväiset vanhemmat. Tämä patja on ollut oikea life saver

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -