Lucia

Tänään vietetään Lucian päivää ja Lucia on kuulunut mun joulutraditioihin ihan pienestä asti. Tarhassa olin Lucia kulkueessa mukana kun paras ystäväni oli Lucia, myöhemmin äiti lainasi tarhalta Lucia-asun, että saisin olla sukuni omassa joulujuhlassa Luciana, se oli hienoa. Sen jälkeen kiertelin 5 vuotta laulamassa Luciakuoron mukana ja 2009 kiertelin Oulun sairaaloita ja vanhainkoteja Oulun Luciana ihan itse. Yksi hienoimmista ja antoisimmista kokemuksista so far.

Joka vuosi valitaan myös Suomen Lucia ja Folkhälsan sivuilla jossa keräys ja äänestys järjestetään oli tämä liikuttava video.Aloin itkemään kun näin tämän videon, olen vähän herkkis. Monet varsinkin suomenkieliset joiden joulutraditioihin ei ole koskaa Lucia kuulunut pitävät Luciatraditiota turhana, mutta kun itse olen kokenut miten se antaa varsinkin yksinäisille vanhuksille sairaaloissa ja vanhainkodeissa iloa niin miten se voi jonkun mielestä olla huono asia? Tänäkin vuonna Suomen Lucia keräyksen varat lahjoitettiin yksinäisten vanhuksien hoitoon.

6 kommenttia:

 1. Hyvin kirjoitettu tosiaan! :) Minä olin ala-asteella Lucia, me kiertelimme vanhainkodissa ja terveyskeskuksen vuodeosastoilla laulamassa. Hyviä muistoja! :D

  VastaaPoista
 2. BagMiss: Kiitos. :) Oi ihana, voin kuvitella miten vanhukset on ollut iloisia ja liikuttuneita pienestä luciasta. :D

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä Lucia on ihana ja vanhusten ilahduttaminen on supertärkeetä. Mua vaan ärsyttää kovasti, että sillä laulullahan ei ole mitään tekemistä pyhimyksen kanssa, vaan siinä lauletaan italialaisesta pikkukaupungista...:D

  Olin tänään Senaatintorilla katsomassa Luciaa:D

  VastaaPoista
 4. Tuittu: Hihi mäki olin tuomiokirkossa kuuntelemassa. :D

  VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -