Paris 3/3

Viimeisenä päivänä Pariisissa herättiin ajoissa hotellin aamupalalle ensin joka oli ihan mieletön! Mulla on paha tapa kärsiä valinnan vaikeudesta hotellien aamupalabuffeteissa ja sen vuoksi otankin lähes kaikkea mitä on tarjolla ja jaksan sitten vain maistella palasen kaikkea ja suurin osa jää syömättä. Mutta kun kaikki näyttää niin herkulliselta!


Aamupalan jälkeen suunnattiin katsomaan nähtävyyksiä. Ensimmäisenä vuorossa Riemukaari. Se oli ehkä mun mielestä se kaikista upein nähtävyys. Harmi vaan, että sunnuntai oli tosi kylmä ja pilvinen joten ei saatu siitä ihan kaikkea irti. Tonne pääsee muuten ilmaiseksi kaikki EU:n kansalaiset jotka on 18-25 vuotta, muille se maksaa 9,5€. Arvatkaa muuten miten paljon ärsytti asteikolla 1-10, että tässä vaiheessa kamerasta loppui akku. Juuri ja juuri sain aina kameran päälle ja räpsittyä yhden kuvan kun kamera taas sammui.


Riemukaarelle on kyllä ihan pakko päästä joskus aurinkoisena päivänä ja sitten myös ilta-aikaan.

Riemukaaren jälkeen suunnattiin katsomaan Louvrea ulkoapäin.


Minulle tämä rakennuksen näkeminen riitti mainiosti, koska en millään jaksaisi kiertää sisältä päin noin isoa rakennusta täynnä taidetta.

Tämän jälkeen suunnattiin vielä katsomaan Notre Damen katedraali.


Sunnuntaisin on tosi monet kaupat kiinni ja itseasiassa näin vain Champs Elyseellä kauppojen olevan auki. Meidän sunnuntai oli siis todella edullinen kun nämä nähtävyydet oli ilmaisia. Nähtävyyksien jälkeen mentiin lounaalle ja siitä sitten hotellille hakemaan tavaroita ja taksilla lentokentälle. Meille kerrottiin, että hotellin kannattaa tilata taksi ja sopia puhelimessa hinnasta, meidän hotellilta se oli 60€. Jos ottaa taksin ja menee mittarilla niin taksi tulee kuulemma useasti paljon kalliimmaksi.

Paljon jäi vielä näkemättä ja ensi kerralla haluan ehdottomasti käydä vielä Riemukaarella, Eiffeltornilla ja Louis Vuittonin lippulaivamyymälässä. ;)

Muita huomioita Pariisista:
- Ranskalaiset eivät ole hyviä asiakaspalvelijoita
- Ranskalaiset miehet ovat flirttejä

Tiivistelmänä voin kertoa, etten oikein pystynyt näin lyhyen ajan sisällä luomaan käsitystä pariisista joten uudestaanhan tonne on lähdettävä! :)

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja varmasti yhtä ihana reissu! Itsekkin olen kerran Pariisissa päässyt käymään, mutta ei tule kyllä jäämään ainoaksi reissuksi tuohon kaupunkiin! :) Taksi oli kyllä mielestäni kentälle aika huikean kallis :S Me menimme bussilla ja maksoi n. 13/henk.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Joo ja junalla pääsee 9,5€ lentokentälle. :) Mutta 30€/henkilö siitä, että saa rauhassa istua omassa taksissa ilman stressiä mistään oli mun mielestä sen arvosta. :) Mäki jo suunnitelen et millon pääsis ens kerran tohon kaupunkiin!

  VastaaPoista
 3. Puhutko sä ranskaa? Vaaditaanko Pariisissa hyvää kielitaitoa, pärjääkö huonohkolla englannilla? :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: En puhu ranskaa muuten kun nuo, että osaa tervehtiä, kiittää ja sanoa heipat. :D Englannilla pärjää siis oikein hienosti! En osaa sanoa miten huonohkolla, koska itse puhun melko hyvää englantia. :S Mutta siis yleisesti ottaen mielestäni suomalaiset puhuu paremmin englantia kun mitä ranskalaiset!

  VastaaPoista
 5. Huomasitko pariisilaisen (tai ylipäänsä ranskalaisen) liikennekulttuurin, jossa ehkä joka viidestoista auto EI ollut lommoinen ;) Mutta suosittelen ehdottomasti menemään kesäiltana Eiffel-tornin huipulle... upea kokemus <3

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: En huomannu, mutta en ihmettele ollenkaan, koska meinattiin itsekin joutua moottoritiellä taksin kyydissä onnettomuuteen. :D Seuraavalla reissulla pitää kiivetä sinne eiffel-torniinki! :)

  VastaaPoista
 7. Tjena gumman! Jag är på väg till Paris imorgon o måste förstås komma o läsa dina texter om paris :) Var ligger luis vuitton lippulaivamyymälä?? Kram. -Mikaela

  VastaaPoista
 8. Mikaela: Oj va ja blev avondjuk, låter supernice! :) Ja va aldri ti LV men Chanel, ahhh <3. Men Vuitton hittar du nånstans vid Champs Elysees. :) Ha en super resa, kram! PS. Köp scarfen!

  VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -