Treenimotivaatio

Mulla oli tossa muutama viikko sitten 1,5 viikkoa jolloin en vaan ehtinyt käydä salilla. Oli töitä ja oli tenttejä ja meinasin tulla hulluksi. Loppujen lopuksi totesin kuitenkin, että tuo 1,5 viikon tauko oli tosi hyvä juttu, koska kun vihdoin pääsin salille niin en malta olla sieltä enää poissa. Treenimotivaatio jota jo oli aika paljon kasvoi tuhannella prosentilla. Lisäksi yllätyksekseni kun lihakseni olivat saaneet palautua kunnolla pystyin myös monessa liikkeessä lisäämään vähän painoa!Mulla on itse melko ristiriitaiset tunteet tätä tämän hetken fitnessbuumia kohtaan, toistaalta musta on tosi hyvä, että ihmiset ovat enemmän kiinnostuneita omasta kropasta ja sitä kautta omasta hyvinvoinnista mutta missä menee raja? Mikä menee yli?

Mun mielestä se raja ylittyy siinä vaiheessa kun täysin normaaalipainoiset ihmiset välttelevät normaalia terveellistä kotiruokaa. Ainoa mikä on sallittua on vihannekset, kananrintafile, raejuusto ja rahka. Nuo neljä tuotetta kuuluu olennaisina osina myös mun omaan ruokavalioon mutta koska en halua olla näin pakkomielteinen mistään niin silloin tällöin sallin itseni myös syövän jotain muuta. Mulla tuli kerran huono omatunto siitä kun söin jauhelihakastiketta ja päätin, että nyt tää saa riittää.


Mä olen urheillut koko ikäni, harrastin tanssia todella monta vuotta. Urheilin parhaimmillaan 8 kertaa viikossa teininä. Tanssin lopetin 17-vuotiaana sen vuoksi, että paikat eivät enää oikein kestäneet, koska mulla on skolioosi. Selkä ja nilkat alkoivat temppuilemaan oikein kunnolla. Osasyy oli myös se, että tarvitsin aikaa keskittyäkseni lukioon vakavemmin, että saisin hyvät YO-paperit. Kävin sitten pari kertaa viikossa aina salilla ja muutettuani Helsinkiin olin vuoden treenaamatta. Jos ei satunnaisia lenkkejä oteta huomioon niin olin vuoden täysin urheilematta.


Sitten ryhdistäydyin ja otin kortin Elixialle ja kävin siellä vuoden sen jälkeen pidin jostain syystä taas taukoa vajaa vuoden mutta ikävähän siinä kuntosalille tuli joten viime elokuussa otin kuntosalikortin taas meidän viereiselle salille ja aloitin treenamalla sellaiset 2 kertaa viikossa. Nyt tammikuusta lähtien olen treenannut 3-5 kertaa viikossa ja oon ihan koukussa. Kuntosali tuntuu melkein niinku toiselta olohuoneelta. :D Tälläkin viikolla treenikertoja on ollut se viisi. Mulla oli tosi pitkään tekosyynä se, että "ei oo aikaa" kunnes tajusin, että se tosiaankin on vaan tekosyy. Mikään ei tunnu paremmalta kun aloittaa päivä kunnon treenillä. Ja jos päiväni on muuten ollut sitten niin täynnä muita juttuja niin olen sitten mennyt salille ennen koulua ja töitä. Ainoana poikkeuksena sitten nuo viikot jolloin on tentti, sillon mulla tulee huono omatunto jos en käytä kaikkea vapaa-aikaa tenttiin lukemiseen.


Jotain tuloksiakin on tullut sillä tänään kun olin Kaivarissa ekaa kertaa tälle vuodelle bikinit päällä niin ei tuntunut ihan kauheelta. Olin ihan tyytyväinen omaan vartalooni. Vielä on matkaa, mutta en ainakaan inhoa omaa peilikuvaani. :) Ristiriitaiset tunteet mulla on myös tätä fitnessbuumia kohtaan sen vuoksi, että musta on vähän sairasta, että yhtäkkiä kaikkien pitäisi näyttää siltä kun olisivat seuraavana päivänä nousemassa fitnesskisojen lavalle, enää ei riitä olla "ihan hyvässä kunnossa" ja hoikka vaan pitää näkyä lihasta. Toisaalta taas kauneusihanteet on muuttunut ihan täysin ja kyllä mäki ihailen ennemin nimenomaan muodokkaita lihaksikkaita mutta timmejä vartaloita. Ymmärrätte varmasti ristiriitani tähän tilanteeseen kun periaatteessa paheksun sitä, että yhtäkkiä kaikki treenaa ja syö samalla tavalla, ainoalla tavalla joka mediassa on sallittua, mutta silti noudatan itse täysin samoja asioita.

Haluaisin jopa aloittaa Fitfarmin Bikini Challenge -treeniohjelman/dietin mutta ylläriylläri kun olin päättänyt, että investoin siihen sen 99€ niin seuraava aloitusajankohta on elokuussa. Just my luck. No ensi viikko on taas uusi treeniviikko ja sen jälkeen olen taas vähän lähempänä tavotteitani! :)


5 kommenttia:

 1. Onhan toi fitnessihanne tietenkin terveempi kuin anorektikkoihanne, mutta ei mun mielestä erityisen viehättävä etenkään naisilla. Siis sellainen liian pumpatun näköinen, josta on naisellisuus kaukana. Toki arvostan sitäkin, kova duunihan siinä on pitää kroppa sellaisessa kuosissa ja selkärankaa pitää olla herkuttelun suhteen. Mun mielestä juuri tanssijan kroppa on monesti kaunis ja sellainen tasapainoinen ja ryhti ja kävely kaunista ja haluaisin itse omata sellaisen olemuksen. Tykkään kuitenkin hyvästä ruuasta enkä haluaisi elää liian kurinalaisesti ja pelkällä rahkalla, kanalla ja salaatilla. En vaan voisi kuvitella sellaista elämäntyyliä itselleni, vaikka täydellisestä rasvattomasta kropasta haaveilenkin silloin tällöin.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Niin siis semmonen pumpattu lookki ei kyllä ole millään tavalla naisellista munkaan mielestä. :D Enkä siihen tietenkään itse pyri, vaan semmoseen kivaan kiinteeseen ulkonäköön missä erottuis vähän lihakset! :) Mutta joo kunnioitus kyllä heitä kohtaan jotka itsensä jaksaa semmoiseen kuntoon pistää. :D

  VastaaPoista
 3. Oliks Elixialla kallista treenaa? Paljo yleisesti kuntosalit maksuttaa? :) noin suunnilleen hintoja esim. sulla tällä hetkellä

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Elixialla maksoin 70€/kk sillon mutta siinäkin oli sillon opiskelija-alennus joten Elixia on varmasti yksi kalleimpia paikkoja treenata. Tällä hetkellä maksan salistani 60€/kk mikä on siis ilman mitään alennuksia, ja se taitaa olla aika yleinen kuukausimaksu. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos motivoivasta kirjoituksesta! Itsellä on nyt alkuvuodesta jäänyt treenaaminen todella vähälle. Yrityksemme kuntosali on toistaiseksi koronan vuoksi kiinni ja en ole oikein saanut kotitreenistä vielä kiinni. Olisi ihanaa jos itselläkin olisi aamuisin aikaa treenata, sillä saa kyllä varmasti päivän mainiosti käyntiin!

  VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -