Helsinki ♥

Helsinki on siitäkin upea kaupunki, että vaikka tämä onkin Suomen isoin kaupunki niin luonto on lähellä. Täällä on esimerkiksi aivan upeat lenkkeilymaastot! Tänään alotettiin päivä reippailulla Seurasaaressa joka on paikka jota suosittelen kaikille ulkoilusta pitäville. Kyllä sielu siellä lepäsi kävellen samalla kun kuuli vaan linnun laulua ja näki iloisia kasvoja. Ainoa älytön juttu mikä siellä on on kahvila. Kahvi 5€, voitteko kuvitella? Oulussa asuvat saavat ehkä oikeanlaisen kuvan Seurasaaresta kun miettivät Turkansaarta. Minusta ne muistuttavat toisiaan. :)

Kotiin tultua kävin vain vaihtamassa Niken tuulitakkini vähän tyylikkäämpää takkiin ja lähdettiin kävelemään vielä Eiran katuja pitkin ja mentiin lounaalle.


Ullanlinna ja Eira ovat mielestäni heittämällä kauneimpia kaupunginosia Helsingissä ja koko Suomessa. Voisin viettää monta tuntia kierellen katuja ja ihailla kauniita rakennuksia. Varsinkin näin keväällä auringon paisteessa nämä kaupunginosat heräävät henkiin. Jos en itse asuisi täällä niin tulisin ehdottomasti tänne lenkkeilemään vapaapäivinä ja muualta Suomesta Helsinkiin tuleville suosittelen shoppailun lomassa pientä taukoa ja menkää Eiraan! Kilometri keskustasta ja ihan toinen maailma. 

Alla olevat kuvat on otettu Huvilakadulta joka tunnetaan myös telkkarista Pihlajankatuna. Tämä on mahdollisesti se kaikista kaunein katu värikkäineen taloineen. Meinasin itseasiassa muuttaa tälle kadulle reilu pari vuotta sitten mutta katutasossa asuminen ei tuntunut mielyttävältä taikka turvalliselta. Lisäksi asunto oli ihan Huvilakadun lopussa Kaivarin rannan lähellä ja siellä tuulee varsinkin talvella ihan hirvittävästi. Me asutaan melko lähellä Huvilakatua eikä täällä oikeesti ole ikinä niin kylmä kuin siellä. :D Mutta kaunis katu se on kylmyydestä huolimatta! 

Takki Second Hand // Housut ja kengät Nike // Huivi Gina Tricot // Laukku Furla


Myöhäiselle lounaalle mentiin Centraliin joka sijaitsee osoitteessa Pietarinkatu 15. Se on yksi lemppariravintoloitani Helsingissä. Monipuolinen ruokalista ja taatusti aina hyvää. :)


Mietittiin muutama viikko sitten pitäisikö lähteä Rukalle pääsiäislomalle lautailemaan rinteisiin pitkästä aikaa. Ja perheenikin on siellä tällä hetkellä niin olisi ollut kivaa. Päätettiin kuitenkin ettei taas jaksa matkustaa, ihan vastahan olin Oulussa. Tänään olin niin iloinen päätöksestämme kun kuulin, että Pohjois-Suomessa sataa ja meillä oli ihana lämmin ja aurinkoinen päivä täällä! Muutenkin on ihana olla vain kotona nyt kun Joonaskin on melkein viikon lomalla.

Näiden tunnelmien keskeltä haluan toivoittaa teille kaikille oikein ihanaa pääsiäistä! :) 

2 kommenttia:

  1. Niin tyylikäs kaupunkimisu! <3 Helsinki on kyllä niin upeannäköinen kaupunki! Ihan yhtä hienoja asukuvamaisemia ei täältä Espoon puolelta löydy. :/

    Milla / millamainen

    VastaaPoista
  2. Milla: Hihi kiitti ihana! <3 Upeita alueita on Espoossakin, ei ihan tuollaista kaunista kaupunkimaisemaa mutta luonto on siellä upeeta! Mä itseasiassa tykkään Espoostakin hurjasti. :D

    VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -