Kirje Joulupukille 90-luvulla

Joulu lähenee ja lapsiperheissä varmasti jo kovaa vauhtia selaillaan lelukatalogeja ja kirjoitellaan Joulupukille. Käykää ihmeessä lukemassa nämä huikeat kirjeet Joulupukille, nauroin ihan katketakseni! Ennen kun paljastan parhaat joululahjavinkkini meille vähän isommille joulun odottajille ajattelin palata vuosia ajassa taaksepäin ja muistella mitä silloin toivoinkaan lahjaksi pukilta. Muistatteko vielä sen hetken kun ensimmäinen leluluettelo tipahti postiluukkun? Siellä ruudun takana on varmasti monia muitakin jotka ovat eläneet lapsuutensa 90-luvulla joten kertokaa ihmeessä muistatteko nämä lelut ja kommentoikaa kommenttiboksiin jos tulee mieleen muita juttuja!


1. Baby born. Se kellä ei nyt ala soimaan tv-mainoksen Baby born, baaaby boorn -biisi päässä ei ole elänyt lapsuuttaan 90-luvulla. Jokaisellahan oli Baby born -nukke jota hoidettiin, syötettiin, käytettiin potalla ja puettin.

2. Furby. Muistan olleeni hulluna kaikkiin eläinjuttuihin ja tämä ripsiä räpsyttelevä ja oliko vielä puhuvakin lintu ei ollut poikkeus. Yritin kovasti etsiä kuvaa sellaisesta puhuvasta kissasta jonka sain joululahjaksi lapsena mutta en löytänyt. Muistan täysin miltä se näytti ja kuulosti vieläkin ja senkin miten vanhempani katuivat sen ostoa heti kun se tuli joulupyhinä kaikille sukulaisille ja ystäville mukaan.

3. Polly Pocket. Vähän niin kuin Barbietalo mutta taskukoossa. Tykkäsin leikkiä tällä todella paljon!

4. Apina-nukke. Tämän nimeä en muista mutta muistan, että tätäkin piti kantaa joka paikkaan mukanaan ja, että tällä oli myös vaihdettavat leopardipöksyt! (EDIT: Pari lukijaa muisti, että apinan nimi oli Little Monkey Lost)


5. Gogo's. Muoviset figuurit joita kerättiin, vaihdeltiin ja joilla pelailtiin. Hysteria nousi niin pahaksi ainakin meidän ala-asteella, että nämä kiellettiin kokonaan.

6. Puppy Suprise. Pehmolelukoira jonka sisältä syntyi koiranpentuja. Uskon, että mulla on tämä vieläkin tallessa vanhempieni vintillä.

7. Pokemon -jutut. Oltiin isoveljeni kanssa ihan hirveitä Pokemonfaneja. Mulla oli mm. Pikachu -reppu. Me kerättiin Pokemonkortteja ja pelattiin niillä myös jotain peliä.

Eräs joulu isoäidilläni oli tainnut mennä meidän lahjatoiveet sekaisin, koska minun paketistani paljastui veljeni hartaasti toivoma Pokemon Game Boy -peli. Minulla ei siis ollut edes tuota pelikonsolia ja pelaaminen meni aika vaikeaksi veljeni katkeroiduttua siitä, että minä sain pelin joten hän ei enää lainannut konsolia minulle. Päädyttiin sitten hyvään vaihtokauppaan ja hän sai pelin ja minä sain kaikki hänen Gogonsa. Olen vieläkin ihan varma, että hän oli vanhempana jo kuullut, että Gogoilla ei saa leikkiä koulussa välitunneilla ja näin ollen tämä oli minulle harvinaisen huono diili. :D

Oliko teillä samoja leluja lapsena?

8 kommenttia:

 1. Haha, mahtava postaus! :D Tuttuja juttuja on joo, Baby Born ja kasa gogoja taitaa vieläkin löytyä jostain vanhempieni luota!

  VastaaPoista
 2. Little monkey lost, suoraan viidakost :D https://www.youtube.com/watch?v=1lSOqCvH1oM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiitos! :D En muistanut ollenkaan nimeä vaikka toi apina on muuten ihan elävänä mielessä. Toi mainos oli ihan huippu. :D

   Poista
 3. Ihana postaus! :D Kaikki on tuttuja lapsuudesta, mutta itselläni oli Baby Born, apina ja gogoja! Tosin mulla oli vain pari gogoa. Kaverini taisivat lahjoittaa niitä mulle. Muistan kuinka muilla oli paljon gogoja, mutta mulla oli vaan ne pari. Sama koki Pokemonkortteja, haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että tykkäätte tästä postauksista! Toivoinkin voivani viedä lukijani vähän nostalgiamatkalle tämän kautta. :D Tuli mieleen vielä pienet muoviset koirafiguurit joita sai ostettua R-kioskilta eikä ikinä tiennyt mikä rotu siellä pussissa oli ostaessa. Se oli niin jännää! :D

   Poista
 4. Melkein kaikki on tuttuja lapsuudesta ja suurin osa löytyi varmastikin jossain vaiheessa lelulaatikoista, mutta vielä tänä päivänäkin olen katkera (:D) siitä, että useampaankin kertaan joulupukille kirjoittaneena baby bornia ei koskaan lahjapaketeista löytynyt. Meidän ala-asteella ei gogoja kielletty vaan niiden sijaan pokemon-korttien vaihtelu, kun sitä alettiin tunneillakin harrastamaan! :D

  Joululahjavinkkejä etenkin paremmalle puoliskolle odottelen innolla, se kun tuntuu olevan se joka vuotinen ongelmakohta lahjojen ostossa..

  VastaaPoista
 5. Haha mulla oli kaikki ekan kollaasin jutut! :D Voi vitsit miten toi apina olikaan mun lemppari, täytyykin viikonloppuna tehdä kotikotona tarkastus onko hän vielä tallessa :D Ja tietty Furby eli Förpi :''D

  VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -