Firenze x 5

Paras ostopaikka

Piazza della Repubblican ympäristö oli ehdottomasti eniten mieleeni ja sieltä löytyi myös omaan makuuni parhaat kaupat. Via Roma, Via degli Strozzi, Via Calimala, Via della Vigna Nuova ja Via de' Tornabuoni -kaduilta löytyy todella paljon vaate- ja asusteliikkeitä. Näillä kaduilla myös luksusmerkit ovat hyvin edustettuina. 

Oma suosikkiliikkeeni oli ehdottomasti Sandron liike Via Calimalalla. Itse katsoin netistä kauppojen osoitteita etukäteen ja ruksasin karttaan. Huomasin nimittäin hyvin nopeasti, että Italialaisilla on tapana neuvoa kysyttyihin paikkoihin, vaikka heillä ei olisi mitään hajua missä liike oikeasti on. Helpommalla pääsee siis katsomalla etukäteen missä mieluisat liikkeet sijaitsevat. 

Kirjoitin myös aikaisemmin The Mall -outletkylästä ja sekin on paikka missä voi tehdä todellisia löytöjä. Täältä löytyy mm. Prada, Gucci, Alexander McQueen, Valentino, Saint Laurent, Lanvin ja monia muita. Jos et ole luksusmerkkien perään tämä paikka ei ole sinua varten.


Paras tapa liikkua

Bussi. Ihan ehdottomasti bussi. Omalla autolla Firenzen keskustaan ei kannata lähteä lainkaan. Parkkipaikkoja ei juuri ole, kadut ovat pelottavan kapeita ja paikalliset ajavat ihan eri nopeuksilla kun mitä meillä Suomessa ollaan totuttu. Myös taksilla pääsee mutta autoja ei saa otettu muualta kuin taksitolpilta tai soittamalla. Taksitolppia ei olekaan joka nurkalla ja taksia odottaessa saattaa mennä hetki jos toinenkin. Bussilla matkustaminen on myös erittäin edullista. Ladattiin viikoksi yksi bussikortti 20€ arvolla ja matkustettiin molemmat sillä koko viikon useamman kerran päivässä.


Paras ravintola

Käytiin useassa ravintolassa viikon aikana mutta yksi oli ehdottomasti ylitse muiden. Ravintola oli viihtyisä, ruoka erittäin hyvää ja palvelu ihan loistavaa. Ehdottomasti yksi reissun kohokohtia.

Trattoria Ponte Vecchio
Lungarno degli Archibusieri, 8/r
50122 Firenze, Italia

Suosittelen myös pysähtymään hetkeksi kaupungin viihtyisille terasseille nauttimaan Aperol spritzit. Erityisesti jokea pitkin menevillä kaduilla löytyy viihtyisiä ravintoloita sekä myös Ponte Vecchio -sillan toisella puolella kaueampana ydinkeskustasta. 


Paras nähtävyys

Koko kaupunki on nähtävyys itsessään. Tällä reissulla kävin oikeastaan vain parissa nähtävyydessä ja oma mielipiteeni on, että koin paljon enemmän kun vain kävelin keskustassa ja katselin kauniita rakennuksia. 

Duomo -kirkko on ihan henkeäsalpaava ja viime reissulla olen käynyt siellä ylhäälläkin katselemassa maisemia. Duomon näköalatasanteelle saa ostettua liput etukäteen tiettyyn kellonaikaan ja silloin voi välttää jonottamisen kokonaan. Yksi museo joka jäi hieman kaivelemaan oli keskustassa sijaitseva Guccin museo. Se pitää kokea seuraavalla kerralla. Paras jäätelöpaikka

Paras hintalaatusuhde jäätelöissä oli mielestäni ehdottomasti sellaisessa ketjussa kuin Venchi. Pieni koko oli muistaakseni 3,50€ ja jättikoko mihin sai kolmea eri gelatoa oli 5€. Vertailun vuoksi kerron, että viereissä paikoissa keskustassa yksi pallo maksoi 6-8€. Siis yhdestä jäätelöstä. 


Firenze on kaiken kaikkiaan hurmaava kaupunki. Mielestäni paras tapa tutustua kaupungin keskustaan on jalan mutta auto kannattaa vuokrata jotta pääsee kiertämään Toscanaa laajemmin. Olen varma, että tämä ei ollut viimeinen kerta kun lomailen tässä upeassa kaupungissa! :) 

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -