Vaatekaapin suosikit

 Olen pitkään halunnut jo kirjoittaa teille vaatekaappini suosikeista. Näitä voisi jopa sanoa tyylini kulmakiviksi. Olen aina tykännyt panostaa enemmän asusteisiin kuin vaatteisiin mutta pakko myöntää, että laadukkaat takit ovat myös heikko kohtani.

Takit

Täällä kotimaassamme kun takkia tarvitsee melkein vuoden ympäri on kiva kun takit ovat kestäviä ja pysyvät kuosissa pitkään. Olen äärimmäisen mukavuudenhaluinen joten on tärkeää, että takin malli on hyvin istuva mutta silti rento. Tällaiselle vilukissalle myös lämpö on yksi tärkeä kriteeri takkia ostaessa.

Suosikkitakkini talvelle on Acne Studion Velocite -kelsitakki. Tässä takissa yhdistyy tyylikäs- ja lämmin takki. En ole ikinä omistanut lämpimämpää takkia. Tästä takista haaveilin vuosikausia ennen kuin tämän vuoden alussa viimein ostin takin, enkä ole katunut hetkeäkään. Melkein jo toivoisin, että olisi jo talvi. ;)

Toinen takkisuosikeista on viime vuoden keväällä ostettu All Saints Balfern Leather biker jacket. Tämä on se takki jota käytän kaikkina muina vuodenaikoina paitsi talvena joten ehdottomasti käytetyin takkini. Olen ollut todella tyytyväinen malliin ja laatuun ja voin todella suositella merkin nahkatakkeja. All Saints on yksi suosikkimerkeistäni ja huomasin muuten, että nettikaupassa on alennusmyynti menossa tällä hetkellä.


Kengät

Muutaman vuoden sisään on tullut ostettua hurjasti kenkiä. Vuosia sitten näin itseni ennemin laukku- kuin kenkäihmisenä mutta nyt täytyy myöntää, että tämä asia on muuttunu. Im a shoegirl. Kengissäkin mukavuus on minulle se tärkein enkä enää ostakaan korkokenkiä lähes koskaan sillä tiedän, että viihdyn matalissa kengissä paremmin.

Avokkaista suosikkini ovat Charlotte Olympia Kitty velvet slippers. Nämä kengät ovat sellaiset mun go to -kengät. Todella mukavat jalassa, hyvät kävellä ja näyttävät aina näteiltä. Näiden kanssa kävi itseasiassa vähän aikaa sitten kamala juttu. Olin menossa parhaan ystäväni luokse kaatosateessa ja jouduin kävelemään ison tien yli päästäkseni hänen luokse. Vesi tulvi tiellä ja etsin kohtaa minkä yli pystyisin hyppäämään mutta sellaista ei ollut. Seuraava ajatus oli, että otan kengät pois jalasta ja kävelen lätäkön läpi avojaloin mutta samalla kun se ajatus tuli päähäni muuttui jo valot vihreäksi autoilijoille. Siinä minä sitten mietin keskellä yhtä Helsingin vilkkainta tietä, että mitä tehdä. Ei auttanut muu kuin päästä nopeasti autojen edestä pois ja astua kissakenkineeni lätäkköön. Vettä oli nilkkoihin asti ja olin ihan varma, että kengät menivät pilalle. Kengät olivat luonnollisesti aivan litimärät samoin kuin farkkujeni lahkeet ja koko minä. Pari päivää kuivattelin kenkiä ja niistä ei onnekseni huomaa mitä kamalaa ovat joutuneet kokemaan.

Nilkkureissa minulla on kaksi suosikkiparia. Toiset ovat uudet matalat Chloé Susanna boots -nilkkurit jotka ovat käytössä osoittautuneet erittäin mukaviksi ja kaikinpuolin täydellisiksi kengiksi. Toiset ovat pari vuotta vanhat Acne Pistols -kengät. Näissä on juuri sopivan korkuinen korko minulle ja ovat pysyneet kovasta käytöstä huolimatta hyvänä. Muutenkin olen todennut, että hyvällä hoidolla sekä säännöllisellä suutarikäynneillä laadukkaat nahkakengät säilyvät hyvinä pitkään.

Tennareista suosikkini ovat Adidas Stan Smith -kengät. Tykkään näiden ulkonäöstä ja haaveilenkin, että joskus minulla olisi nämä myös eri värissä. Minulla on nämä klassikot vihreällä takaosalla mutta esimerkiksi vuosi sitten myytiin näitä mustalla karvaisella takaosalla ja kiroan edelleen sitä etten silloin niitä ostanut.Laukut

En ole niitä laukkujakaan toki täysin unohtanut, niitä ei vaan tule ostettua ihan yhtä usein. Tänä vuonna en ole ostanut yhtäkään, hyvä Lotta! Tykkään laukuista jotka ovat mustia ja joissa on pitkä hihna. En tykkää ollenkaan pitää laukkuja kädessä joten laukut jotka saan heitettyä huolettomasti olalle ovat omia suosikkejani.

Mulberry Lily on kaikinpuolin täydellinen arkilaukku.  Tämä yksilö on itseasiassa lainassa äidiltäni mutta olen erittäin kiintynyt tähän. Minulla ei itselläni ole laukkua jossa olisi hopeiset yksityiskohdat joten sellaiselle olisi ehdottomasti tarvetta kunhan siihen on rahaa.

Samankokoisia mustia laukkuja kultaisilla yksityiskohdilla minulla on kaksi: Valentino Rockstud cross-body ja Chanel Classic double flap bag. Olen huomannut, että juuri tämän kokoiset laukut ovat minulle niitä parhaita. En tykkää kantaa koko elämääni mukanani mutta on kiva, että mukaan mahtuu lompakko, puhelin, avaimet sekä huulipuna.


Huivit

Huivisuosikkini on ehdottomasti Alexander McQueen pääkallohuivi. Minulla on näitä huiveja neljä eri väreissä ja materiaaleissa mutta suosikkini on ehdottomasti tämä musta-valkoinen joka sopii melkein mihin tahansa asuun. Rakastan pääakallokuviota joten ei ole ihme, että tämä huivi tuntuu niin omalta.


Vaatteet

Vaatteissa suosin hyviä materiaaleja jotka eivät rypisty ja istuvat hyvin. Ostan aika harvoin mitään uusia vaatteita mutta kun ostan niin kiinnitän huomiota siihen, että vaatteet olisivat pitkäikäisiä. 

Tämä Maje pitsimekko on yksi suosikeistani vaatekaapissani. Se on mielestäni ihanan söötti yhdistettynä muuten aika paljon rokimpaan tyyliini. Se vaatekaappini kaunotar.

Omia suosikkimerkkejä vaatteissa ovat juurikin Maje, Sandro, All Saints, Acne, Tiger of Sweden, Topshop ja Filippa K. Myös Zarassa käyn silloin tällöin shoppailemassa.


Mitkä on teidän vaatekaapin suosikkeja?

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -