Häät – Paikka & Koristelu

Häitämme vietettiin Klippanin saarella joka sijaitsee aivan Helsingin keskustassa. Lautta lähtee Olympia terminaalin takaa joten vieraidenkin oli helppoa siirtyä kävellen juhlapaikalle Johanneksenkirkosta jossa meidät vihittiin.

Klippan valikoitui meidän hääpaikaksi oikeastaan aika nopeasti jo 2016 keväänä. Halusimme ehdottomasti meren äärelle häät. Arvoimme hetken viereisellä saarella sijaitsevan NJK:n ja tämän välillä mutta meihin teki lopulta vaikutuksen vaaleat pinnat ja valoisa tila. Toisella saarella myöhemmin käydessäni, huokaisin helpotuksesta. Kaunis paikka sekin, mutta ei lainkaan meidän tyylinen. Teimme oikean valinnan ja en voisi olla onnellisempi siitä, että saimme juhlia häitämme juuri täällä.

Syy siihen miksi paikan valinnalla oli niin suuri merkitys oli se, että emme halunneet käyttää aikaamme ja rahaamme koristeluun. Halusimme tilan joka olisi kaunis kuin koru, eikä tarvitsisi niin paljoa ylimääräistä. Klippanin näköala on Helsingin kauneimpia ja jugend-huvila ei edes hehkutuksia kaipaa. Yksi kaunis yksityiskohta huvilassa on myös sen keskisalissa oleva katto joka on vanhan laivan pohja. Tilan tuolit olivat myös suuressa roolissa paikan valinnassa. Tosi monessa juhlatilassa on ihan mahdottoman rumat tuolit ja siksi varmasti tuolihuppujen vuokraaminen on niin suosittua. Me ei kuitenkaan haluttu lähteä siihen.

Halusimme ravintolahäät sen helppouden vuoksi. Toki ravintolassa pidetyt häät maksavat hurjasti enemmän mutta säästyimme stressiltä ja meidän ei tarvinnut kun tuoda tavarat paikalle perjantaina ja hakea ne pois seuraavana maanantaina. Ravintola Saariston ammattitaitoinen porukka hoiti koristelun ja siivouksen. Kuten sanoin, haluttiin valita paikka joka olisi meille mahdollisimman helppo. Niin täydellinen meille, että meidän ei tarvitsisi muuttaa mitään ja säästyisimme itse vaivalta hääpäivän ympärillä. Suunnittelussa on ihan tarpeeksi hommaa, believe me.


Heti lautalta tultua vieraat toivotti tervetulleeksi kyltti jonka tekstin Joonaksen graafikkoystävä oli meille tehnyt toiveidemme mukaan. Ostimme liitutaulun kierrätyskeskuksesta ja maalasimme ja lakkasimme sen tummemmaksi ja enemmän tyyliin sopivaksi. Liitutaulua koristi köynös (joka oli tilattu huomattavasti isompana mutta valitettavasti aina ei saa sitä mitä tilaa) sekä valkoiset ilmapallot joissa luki "just married".

Pöydissä meillä oli vanhoja kynttelikköjä jotka olimme ostaneet eri kierrätyskeskuksista ja spraymaalattu kultaisiksi. Harmi, että paloturvallisuuteen liittyvistä syistä emme saaneet polttaa kynttilöitä niissä. Ne toivat kuitenkin tunnelmaa ja saivat valtavasti ihailua. Yksi kynttiläpidike sattui olemaan Tillanderin ja maksoin siitä muistaakseni 0,50€. Kynttilöiden lisäksi pöydissä oli eukalyptusta ja ruusuja Happy Joe -pulloissa sekä menut lautasliinojen kanssa. Pöytänumeroina toimi kultaglitteriset englanninkieliset numerot jotka tilasin Etsystä. Olin todella tyytyväinen pöytien somisteisiin. Minun ja Joonaksen tuolien takana oli kultaiset tekstit "Bride" & "Groom" jotka tilasin jostain ruotsalaisesta nettikaupasta.

Ravintolassa oli myös heidän tilaamia kukkia jotka sopivat niin hyvin meidän koristeisiin, että annoin ilomielin heidän pitää myös ne esillä juhliemme ajan. Myöskin pöytien istumajärjestyksen teline oli ravintolan oma ja se oli upea. Laitoimme telineeseen kierrätyskeskuksesta ostamamme vanhan ikkunan johon Joonas oli ruuvannut kultaisia pieniä koukkuja joista roikkui juuttinarulla nimet. Ikkunan ansiosta kaunis teline näkyi kokonaan.

Koristeena oli myös vanha peili joka on kotoisin isovanhempieni kodista. Peilissä oli hääohjelmamme: "Order of ceremony 1. Music starts 2. We get married 3. Everybody parties". Ylimääräisiä ohjelmalehtisiä meillä ei ollut sillä emme halunneet määrittää häidemme kulkua. Kaikki sai mennä omalla painollaan ja hyvä niin.

Olin todella tyytyväinen siihen miltä meidän häissä näytti ja vieraatkin kehuivat koristeita ja paikkaa kovasti. Olenkin myynyt jo melkein kaikki koristeet eteenpäin ja suurimman osan niistä osti eräs ystäväpariskuntamme jotka olivat vieraana häissämme. En malta odottaa, että ensi vuonna näen koristeemme uudestaan, hihi!Kuvat: Satu Mali

1 kommentti:

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -