Mistä aavistin, että odotan tyttöä?

Paljastin heinäkuussa blogissa, että meidän syksyllä syntyvä lapsi on tyttö. Olimme aavistelleet tätä jo ensimmäisestä ultrasta lähtien ja vaikkei yksikään lääkäri tai kätilö meille sanonut mitään sukupuoleen liittyvää, tuli meille se tunne, että mahassa on tyttö.

Se tunne perustui moniin vanhoihin kansanuskomuksiin ja haluan tässä vaiheessa painottaa, että nämä uskomukset eivät perustu lainkaan tieteeseen, nämä eivät todellakaan ole kirjoihin kirjoitettuja faktoja, vaan ainoastaan hauskoja uskomuksia. Itselläni monet uskomuksista sattuivat pitämään paikkansa ja kerron niistä nyt tässä postauksessa.


Vauvan syke
Tyttöjen syke korkeampi kuin poikien.

Olin kuullut joskus aikoja sitten, että tyttö- ja poikavauvoilla on hyvin erilaiset sykkeet. Poikien alle 140 ja tyttöjen yli sen. Ensimmäisessä ultrassa kuunnellessa vauvan sydänääniä ja kätilön kertoessa, että syke on 169, muistin tämän uskomuksen. Ulos päästyämme googlasin heti, että miten päin se menikään, kummalla on korkeampi. Sitten kerroin Joonakselle tämän kansanuskomuksen ja totesimme, että aivan selkeä tapaus. 
Tulos: Tyttö


Vauvan aktiivisuus
Jos vauva potkii paljon, kyseessä on poika.

Meidän vauva potkii mahassa todella paljon, joten tämän uskomuksen perusteella olisi ollut odotettavissa poika.

Tulos: PoikaÄidin iästä hedelmöittymishetkellä ja hedelmöittymiskuukauden perusteella lasketaan vauvan sukupuoli.


Tulos: Tyttö


Maya-intiaanien syntymäkalenteri
Tässä vertaillaan äidin ikää synnytyshetkellä ja vauvan syntymävuotta. Jos molemmat luvut ovat parillisia tai parittomia, vauva on tyttö.

Vauva syntyy vuonna 2018 ja olen silloin 27-vuotias.
Tulos: Poika

Raskausoireet
 • Pahoinvointi -> tyttö
 • Närästys -> poika
 • Karvojen kasvu -> poika
 • Kiukkuisuus -> tyttö
Alkuraskaus oli minulle aika raskasta aikaa, sillä kärsin pahasta pahoinvoinnista. Ei puhuta mistään aamupahoinvoinnista, vaan oksensin aamusta iltaan. Etova olo oli mukana noin 5 viikon ajan. 

En ole varma onko minua närästänyt, sillä en ole kokenut sitä aikaisemmin. Uskoisin, että oireet ovat olleet enemmänkin pahoinvointia kuin närästystä. 

Karvat kasvavat ihan samalla tavalla kuin ennenkin. En ole huomannut mitään muutosta.

En ole myöskään huomannut mitään eroa mielialassani. Mieheni vahvisti myös, ettei mitään kiukkupuuskia ole tullut. 

Tulos: Tyttö 3 / Poika 1

Ulkonäköön liittyvät uskomukset
 • Maha: Vatsa kasvaa eteenpäin ja on alhaalla -> poika
 • Maha: Vatsa kasvaa leveästi ja on korkealla -> tyttö
 • Iho-ongelmat -> tyttö
 • Rinnat kasvavat nopeasti ja paljon -> poika
Monet puhuvat tyttö- ja poikamahoista, ja miten siitä tunnistaa kumpi sieltä on tulossa. Minulla on tämän perusteella siis täysin tyttömaha.

Sanotaan, että tyttövauva vie äidin kauneuden, kun taas poikavauva saa äidin hehkumaan. No alkuraskaudessa hehkuminen oli kaukana. Iho oli huomattavasti huonommassa kunnossa kuin ennen raskautta. Onneksi tilanne ei ole ollut katastrofaalinen, mutta kyllä minä ihmettelin ennen raskaustestin tekemistä, että mitä nämä poskellani olevat finnit ovat olevinaan. Poskillani ei ollut koskaan aikaisemmin epäpuhtauksia ollut. Kävin jopa ostamassa parilla sadalla eurolla ihonhoitotuotteita, sillä olin epätoivoinen, kun en tiennyt mistä oli kyse.

Kasvojen lisäksi myöhemmin raskauden edetessä myös selkääni tuli epäpuhtauksia, joita ei ollut koskaan aikaisemmin ollut. Nyt iho on rauhoittunut ja kasvojen sekä selän iho voi hyvin.

Rintani ovat saman kokoiset kuin aikaisemminkin. Elleivät rintaliivien kaarituet olisi alkaneet käymään ahdistaviksi, käyttäisin edelleen samoja rintaliivejä.

Tulos: Tyttö

Yhdeksässä kohdassa tulos oli tyttö ja kolmessa poika. Mites muilla raskaana olevilla tai olleilla, onko uskomukset osunut oikeaan?

8 kommenttia:

 1. Minulla on kolme lasta: 2 tyttöä ja yksi poika.Ja jokaisen kohdalla oma tunnetila ja muiden arvaukset ovat osuneet väärään.
  milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin lähes kaikki läheisemme ja kaverit olivat sitä mieltä, että mahassa on poika. :D Eihän sitä oikeasti voi koskaan tietää! :)

   Poista
 2. Olet kyllä todella kaunis!♥ jos joskus saan lapsia, toivon, että näytän edes puoliksi yhtä hyvältä kuin sinä!😍 mistä tuo ihana takki on? ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiii älä viiitti! <3 Kiitos! Ollut jo tässä jonkun aikaa (lue: puoli vuotta) kunnon ruma olo, joten piristit! <3 Takki on Zarasta, joskin pari vuotta vanha. :/

   Poista
 3. Nää uskomukset ovat kyllä hauskoja ja niillä on ihan parasta arvuutella että kumpi tulossa :D Se oli kyllä tavallaan parasta kun me ei haluttu ottaa selvää etukäteen ja vasta synnytyssalissa sitten saatiin tietää :D Mulla oli joku pieni taustalla oleva fiilis että poika ja poika tuli. Luulisin että tuo syke on ehkä kaikista todenmukaisin arvio sukupuolesta; ainakin tuntuu että se on pitänyt paikkaansa aika monella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, me ei oltais ikinä maltettu olla selvittämättä tätä! :D Mä kans aidosti uskon tohon sykejuttuun (toki vauva voi liikkua tosi paljon, ja syke olla siksikin korkea). Yksi parhaista ystävistäni on samaan aikaan raskaana, mutta ei vielä tiedä sukupuolta. Olen itse sen jo päätellyt tällä perusteella ja odotan malttamattomana, olenko oikeassa. :D

   Poista
 4. Heippa!
  Anteeksi postaukseen kuulumaton aihe, mutta mistä sohvapöytäsi Tom Ford kirja on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) Kirja on Adlibrikseltä: https://www.adlibris.com/fi/kirja/tom-ford-9780847826698 :)

   Poista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -