4 x 4 asiaa minusta

Neljä paikkaa, joissa olen asunut:

1. San Diego, Kalifornia. Siellä asuin lapsena kahden vuoden ajan ja se on maailman paras paikka. Sinne on matkustettu useasti jälkeenpäin ja se on ehdottomasti suosikkimatkakohteeni.

2. Oulu. Paikka, jossa olen asunut suurimman osan elämästäni, toistaiseksi. Olen itseasiassa syntynyt Oulussa, vaikka passissani lukeekin syntymäpaikkana Espoo. Hauskaa tässä on se, että Espoossa en koskaan ole asunut, vaikka se vuoteen 1996 olikin maistraatin mukaan kotipaikkakuntani, hihi.

3. Lauttasaari, Helsinki. Ahh, Laru. Jos joku paikka tuntuu kodilta, niin Lauttasaari. Täällä minulla on  ollut syntymästäni parikymppiseksi asti koti. Ensin kakkoskoti lapsena ja myöhemmin asuin siellä pari vuotta entisen poikaystäväni kanssa. Haaveilen siitä, että meidän perhe muuttaa vielä joku päivä Lauttasaareen.

4. Punavuori, Helsinki. Neljän vuoden jälkeen Ullanlinnassa pakattiin elämämme muuttolaatikoihin ja kannettiin ne 500 metrin päähän Punavuoreen. Ai, että täällä on hyvä asua. Rakastan keskustassa asumista ja sitä, että raitiovaunu tulee melkein oven eteen. Rakastan sitä, miten lähellä kaikki palvelut on ja sitä, että Kaivopuisto on meidän takapiha. Vauvan syntymän jälkeen olen myös huomannut, miten paljon meidän lähellä on leikkipuistoja. Ei siis lainkaan hassumpi paikka asua pienen lapsen kanssa.

Neljä paikkaa, joissa olen työskennellyt:

1. Mediatoimisto. Nykyinen työpaikkani, josta olen tällä hetkellä äitiyslomalla. Ehdottomasti tähän astisesti paras työpaikka ja työ, missä olen ollut. Ihanat työkaverit ja työ, jota rakastan.

2. Pankki. Ei lainkaan minun juttuni, mutta tulipahan koettua. Opin paljon rahasta ja siitä olenkin ikuisesti kiitollinen. Vuosi pankissa teki minusta paremman sijoittajan ja säästäjän. Pankissa käy niin mielenkiintoisia ihmisiä, että niistä minulla riittää muistoja loppuelämäksi. Ei siis kaduta yhtään, että siellä vietin reilu vuoden!

3. Tavaratalon kosmetiikkaosasto. Täällä aloitin työskentelyn ennen korkeakouluopintojani ja samassa työssä viihdyin opintojen ohella seitsemän vuoden ajan. Välillä kyllä tuntui, että opiskelin töiden ohella. Kiva työ, joka ennenkaikkea toi elämääni aivan ihania ihmisiä, joita nykyään ystävikseni kutsun. Meillä on lähes kymmenen vuoden takaa aivan ihana tyttöporukka, jonka kanssa näemme yhä edelleen useasti vuodessa. Ihan parasta!

4. Stockmannin markkinointi. Täällä tein työharjoitteluni ja se oli ihan paras paikka siihen! Opin ihan valtavasti ja sain kivasti vastuuta. Tein mm. sähköisiä uutiskirjeitä ja se oli todella mielekästä työtä.


Neljä ohjelmaa, joita seuraan tv:stä:

1. Salatut elämät. Olen seurannut salkkareita siitä asti, kun sarja alkoi. Teininä oli muutaman vuoden tauko, sillä minulla oli aina tanssitreenit iltaisin, eikä silloin netistä vielä pystynyt jaksoja katsomaan. Nykyään viikot jaksot tulee useimmiten katsottua jälkikäteen kerralla netistä. 

2. Bachelor Suomi. Onko kukaan muu koukussa tähän? Joka vuosi seuraan tätä ohjelmaa.

3. 90 days fiancé. En tiedä voiko tätä laskea seuraamiseksi, sillä en katso kaikkia jaksoja ja lähinnä tulee katsottua uusintoja. Niitä tulee kuitenkin katsottua aivan tarpeettoman paljon. 4. Temptation Island Suomi. Hävettää melkein myöntää, että tätä tulee katsottua, mutta eikös tätä katso nykyään lähes kaikki? Haha! Tästä katson kylläkin vain mehukkaimmat kohdat kelauksella Ruudusta. Olen muutenkin todella huono katsomaan iltaisin telkkaria, joten lähes kaikki ohjelmat tulee katsottua jälkikäteen netistä. Päivisin telkkari on usein päällä, kun ollaan kotona kahdestaan tytön kanssa, mutta iltaisin tulee enemmän katsottua suoratoistopalveluiden sarjoja.

Neljä paikkaa, joissa olen käynyt:

1. Havaiji. Olen käynyt siellä kaksi kertaa ja olen varma, että joskus vielä matkustamme sinne. Ihan lempparipaikka! En olisi voinut kuvitellakaan parempaa häämatkakohdetta meille kaksi vuotta sitten, kuin Honolulu. 

2.  Lontoo. Lempikohteeni Euroopassa. Pari viikkoa sitten teimme minulle kolmannen matkan tähän kaupunkiin ja mieheni on täällä asunut useamman vuoden lapsena. Tämä  oli myös tyttäremme ensimmäinen ulkomaanmatka, enkä olisi voinut toivoa parempaa kokemusta lapsen kanssa matkustamisesta. 

3. Bermuda. Tämä on varmasi eksoottisin kohde, jossa olen käynyt. En ole varma onko kukaan tuttuni perheeni lisäksi käynyt siellä. Olemme perheeni kanssa matkustelleet paljon isäni työn perässä ja Bermuda on yksi niistä kohteista. Päällimmäisenä kohteesta jäi mieleen se, miten paljon sää vaihteli. Aurinko saattoi paistaa pilvettömältä taivaalta kun lähdit rannalle ja viisi minuuttia myöhemmin, kun pääsit rannalle, satoi jo kaatamalla. 

4. Abu Dhabi. Ainoa Aasian kohde toistaiseksi, jossa olen käynyt! Olimme täällä kolme vuotta sitten mieheni kanssa ja tykättiin siitä, miten rauhallinen ja siisti kaupunki Abu Dhabi oli. Voisin mielelläni matkustaa sinne uudestaan. Dubaista sen sijaan jäi vähän ristiriitaiset fiilikset, sillä kumpikaan meistä ei oikein lämmennyt sille kaupungille, mutta samalla muiden matkakuvia ja -kokemuksia seuratessa tulee matkakuume!


Neljä ruokaa, joista pidän:

1. Salaatit. Jos valitsisin yhden ruuan, mitä tulisi syödä loppuelämän, olisi se varmasti jokin ruokaisa salaatti. Helsingin parhaat salaatit saa mielestäni Factorysta ja Teatterista. 

2. Kiinalainen ruoka. Suosikkini on pekingin nauta. Mieheni aina nauraa, miten pieniruokainen olen, mutta kun kiinalaista tuodaan eteen niin voisin syödä sitä loputtoman määrän! 

3. Dumplings. Näihin ihastuin vasta tänä vuonna, vaikka viime vuonna ensimmäisen kerran maistoin. Suosittelen Beijing8 -ravintolaa Kampissa ja Hills Dumplings -ravintolaa Pikku Roballa! 

4. Tortillat. Aina kun on vaikea keksiä, mitä söisi, on tortillat vastaus. Täytteiden kanssa pystyy kikkailemaan, eikä ne koskaan ole tylsiä.

Neljä juomaa, joista pidän:

1. Sima. Toivoisin, että simaa saisi ympäri vuoden. Isoäidilläni oli tapana Vapun aikaan hamstrata simaa niin paljon, että sitä pystyi tarjoilemaan vuoden ympäri. Sima on niin hyvää! 

2. Fanta Lemon. Limu, jota juon aina ulkomailla! On niin väärin, että tätä ei enää saa Suomesta. Miksiköhän ei?

3. Red Bull. Energiajuomia juon nykyään enää satunnaisesti. Ennen niitä kului useampi viikossa, nykyään ehkä yksi viikossa.

4. Mojito. Alkoholia juodessani valitsen aina skumpan, valkkarin, Mojiton tai Aperol Spritzin. Mojito on ehkä kuitenkin se kaikista lempparein. Siidereitä, oluita tai lonkeroita en oikeastaan juo koskaan.

1 kommentti:

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -