Sarjavinkki kesälomalle x 4

Heinäkuu tarkoittaa monilla kesälomaa ja niin meilläkin, sillä miehelläni alkaa viikon kesäloma (ahh, yrittäjän arki) keskiviikkona. Otettiin varaslähtö rentoiluun viikonloppuna ja linnoittauduttiin kotiin lauantai-illaksi ja katsottiin vain sarjoja. Tästä tulikin sitten mieleen laittaa jakoon tämän hetken lempparisarjat!


The Act (HBO Nordic)


Tositapahtumiin perustuva The Act kertoo Dee Dee Blanchardin ja Gypsy Rose Blanchardin häiriintyneestä äiti-tytär-suhteesta. Tarina kertoo äidistä, joka toimii monisairaana pidetyn lapsensa omaishoitajana ja nauttii sen tuomasta huomiosta sekä eduista. Todellisuudessa Gypsy Rose ei ole lainkaan sairas ja monta vuotta luultua vanhempi. Pyörätuolissa istua Gypsy Rose ei kärsi lihasrappeumasta, epilepsiasta tai astamasta – eikä hän todellakaan ole allerginen sokerille! Sarjassa päästään seuraamaan sitä, kun Gypsylle alkaa valjeta totuus ja hän päättää yhdessä poikaystävänsä kanssa surmata äitinsä. Tästä tosielämän tarinasta on tehty myös dokumentti Mommy Dead and dearest, missä haastatellaan myös oikeaa Gypsy Rosea. Suosittelen sekä sarjaa, että dokkaria!


Quicksand – Suurin kaikista (Netflix)


Koulussa tapahtuneen ampumavälikohtauksen jälkeen 18-vuotias Maja Nordberg joutuu poliisin huostaan, ja hänelle kerrotaan häntä vastaan nostetusta murhasyytteestä. Ruotsalaisessa jännityssarjassa kerrotaan kiltin tytön maineessa olleen Majan ja hänen poikaystävän synkkä rakkaustarina ja palataan niihin hetkiin, jotka tapahtuivat ennen ampumavälikohtausta. Sarjassa mennään nykyhetken ja menneen välillä ja sarja on todella koukuttava. Katsoimme kaikki kuusi jaksoa saman päivän aikana!

The Handmaid's tail (HBO Nordic)


Tämä sarja tuntuu olevan tällä hetkellä kaikkien huulilla ja syystäkin! Kolmas kausi putkahti juuri HBO Nordicille, mutta toista kautta voi katsoa myös ilmaiseksi Yle Areenasta. Tämä draamasarja perustuu kirjailija Margaret Atwoodin romaaniin Orjattaresi vuodelta 1985. Tapahtumapaikkana toimii Yhdysvaltojen tilalla oleva Gilead-niminen valtio lähitulevaisuudessa tai vaihtoehtoisessa nykyhetkessä. Hedelmällisyys ja lapsien syntyvyys ovat romahtaneet ympäristön saastumisen vuoksi ja sen vuoksi Fundamentalististen kristittyjen johtamassa valtiossa on ryhdytty toimeen. Hedelmälliset naiset ovat vangittuina orjattariksi, joiden tehtävä on synnyttää lapsia isäntäperheilleen.  Sarjassa kaikkien naisten asema on äärimmäisen huono ja sarja voikin järkyttää herkempää katsojaa.


Dead to me (Netflix)


Kiinteistövälittäjänä työskentelevän Jenin mies kuolee traagisesti onnettomuudessa jättäen
Jenin kahden pojan yksinhuoltajaksi. Surusta sekaisin oleva Jen tapaa sururyhmässä Judyn ja heistä tulee parhaita ystäviä. Jen on päättänyt selvittää, kuka on syypää hänen miehensä kuolemaan, eikä tästä sarjasta puutu juonenkäänteitä. Pääosissa nähdään Christina Applegate sekä Linda Cardellini. Myös tämä on erittäin koukuttava sarja, enkä malttaisi odottaa, että tästä tulee toinen tuotantokausi ensi vuonna!
Näitä sarjoja meillä on viimeaikoina katsottu tai katsotaan edelleen. Mitä sarjoja te suosittelette? 

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -