Yhdeksän kuukautta synnytyksen jälkeen – Näin vartaloni on muuttunut!

Raskaudesta ja synnytyksestä palautuminen on aina yksilöllistä ja olen huomannut, miten tärkeää on olla vertaamatta itseään muihin äiteihin. Kaikilla meillä on omat lähtökohdat ja jokaisen vartalo toimii eri tavalla. Sen enempää asiaan uppoutumatta totean, että oma vartaloni ja synnytyksestä palautuminen joutui tänä keväänä kohtaamaan vastoinkäymisiä, mutta onneksi niistä on selvitty ja nyt alan vihdoin olemaan taas sinut kroppani kanssa.

Raskauden aikana minulle tuli noin 12 kiloa (jos laskemme ensimmäisestä neuvolasta, ennen sitä en käynyt puntarilla, mutta kokonaispainonnousu oli varmaan 15 kilon luokkaa), joista synnytyslaitokselle jäi noin kuusi kiloa.

Kotona painoni jatkoi laskemista ja puntari näyttikin viikossa kahdeksan kiloa vähemmän, kuin mitä se näytti synnyttämään mennessä.
Tähän se paino sitten tyssäsi. Ei auttanut, vaikka yritin syödä terveellisemmin ja jumpata vähän kotona. Paino oli ja pysyi. Yksi ongelmistani oli ehdottomasti se, etten osannut syödä säännöllisesti. En ole ikinä osannut. Aloin kiinnittämään entistä enemmän huomiota siihen, että muistaisin syödä tarpeeksi monta kertaa päivässä ja tietysti terveellisesti. Yritin kieltää itseltäni epäterveelliset asiat ja huomasin, että minulla ei ole tähän tarpeeksi itsekuria. Vietin pahimpaan aikaan vauvan kanssa 16h vuorokaudesta yksin mieheni ollessa töissä ja olin niin väsynyt. En jaksanut tehdä montaa kertaa päivässä ruokaa, joten oli helppoa tarttua epäterveellisiin välipaloihin, joista sain nopeasti energiaa.

Loppukeväästä sain tarpeekseni ja otin itseäni niskasta kiinni. Palkkasin itselleni Personal Trainerin. Aloitin treenit hänen kanssaan kaksi kertaa viikossa ja tästä olen nyt pitänyt kiinni neljän kuukauden ajan. Olen oppinut rakastamaan kuntosalilla käymistä ja hänen kanssaan treenaamista ja oikein odotan aina seuraavia treenejäni. Olen täysin vakuuttunut, että jos olisin alkanut käymään salilla yksin, olisin jo kyllästynyt. Oman valmentajan kanssa treenaaminen on niin paljon antoisampaa. Voin keskittyä täysillä suoritettaviin liikkeisiin, eikä minun tarvitse treenin aikana miettiä mitään muuta. Erityisen innoissani olen siitä, miten paljon vahvempi minusta on tullut. Painot, joita nostelen ovat toki edelleen pieniä, mutta ei minulle. En ole ikinä kuntosalilla kehittynyt näin lyhyessä ajassa näin paljoa. Tällä viikolla tein oman henkilökohtaisen ennätykseni jalkaprässissä!

Entä se paino? Tällä hetkellä painan noin 15 kiloa vähemmän, kuin raskauden lopussa painoin. Synnytyslaitokselta palattuani painoa on tippunut yhteensä yhdeksän kiloa. Vyötäröltäni on lähtenyt kesän aikana viisi senttiä. Olen tähän erityisen tyytyväinen siksi, etten ole tehnyt mitään nopeaa dieettiä, vaan muuttanut omia elintapoja.

Tavoitteeseeni on matkaa vielä viisi kiloa, mutta vihdoin minusta tuntuu, että tulen sen saavuttamaan. Toivon, että saavuttaisin tavoitepainoni jouluun mennessä.
Miten muuten vartaloni on muuttunut synnytyksen jälkeen? Vatsalihakseni eivät todellakaan ole enää entisensä. Onneksi minulle ei jäänyt erkaumaa raskaudesta, mutta vatsa on edelleen vähän pehmeämpi, kuin mitä se oli ennen raskautta. Minulle ei tullut raskausarpia raskauden aikana ja koen myös, että ihoni palautui hyvin ja nopeasti synnytyksen jälkeen.

Imetys ei minulla vaikuttanut rintoihin paljoa. Kuppikokoni kasvoi yhdellä, eikä se ole vielä palautunut, enkä tiedä palautuuko. Rinnat ovat edelleen aika samannäköiset, mitä ennen raskautta ja tästä olen tietysti kiitollinen.

Treeni ja lisääntynyt veden juonti on poistanut selluliittia tehokkaasti vartalostani. En olisi uskonut pari vuotta sitten, että olisin tänä kesänä mielelläni kulkenut shortseissa ja topeissa kaupungilla, sillä reidet sekä käsivarteni ovat näyttäneet paremmilta kuin vuosiin.

Summa summarum, olen tällä hetkellä todella tyytyväinen siihen, mitä olen tähän mennessä saavuttanut ja entistä motivoituneempi jatkamaan projektiani. Toivottavasti voin joulukuussa kertoa teille, että olen onnistunut! 

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -