Äitiyden ihmeellinen maailma

Kaupallinen yhteistyö Storytel kanssa.

Hyvää äitienpäivää kaikille teille sinne ruudun toiselle puolelle! Tänään vietän toista äitienpäivää äitinä. Kolmatta, jos laskettaisiin raskausaika. Kaksi vuotta sitten äitienpäivänä aloitin postauksen näillä täysin samoilla sanoilla, jonka jälkeen jaoin teille ilouutiset siitä, että meidän perheeseen odotettiin loppuvuodesta syntyväksi vauvaa. Miten jännittävää aikaa silloin elettiinkään!

Kaksi vuotta sitten raskausaikana olin aika pihalla kaikesta, mitä äitiyteen liittyy. Kaikki ollaan Liljan kanssa opeteltu yhdessä tilanteiden tullessa eteen ja niin on mielestäni ollut hyvä. Hassua, että meidän pieni täyttää jo syksyllä kaksi vuotta!


Raskausaikana luin jatkuvasti netistä vauvan kehityksestä, mutta en oikeastaan perehtynyt lainkaan siihen mitä sitten tapahtuu, kun vauva oikeasti syntyy. Millaista on olla äiti? Äidiksi tulon myötä innostuin kuuntelemaan aiheeseen liittyviä äänikirjoja ja tuntuu, etten paljoa muuta nykyään haluakaan kuunnella! On ihanaa palata näin jälkikäteen raskausaikaan ja vauvavuoteen äänikirjojen avulla ja myhäillä itsekseen kuunnellessa: "mä niin tiedän, miltä tuo tuntuu".

Ajattelinkin jakaa muutamia omia suosikkejani äänikirjoista, jotka liittyvät tähän kyseiseen aiheeseen:

Irene Naakka – Hullu kuin äidiksi tullut

Toimittajana ja bloggaajana tunnetuksi tullut Irene käsittelee kirjassaan lapsesta haaveilua, raskausaikaa, synnytystä ja äidiksi tulemista ihanan suorapuheisesti ja rehellisesti. Kirjassa on paljon, mihin samaistun mutta myös paljon sellaista, mitä en itse ole kokenut – se onkin yksi ihana asia: me kaikki saamme kokea nämä asiat omalla tavallamme ja se on ihan ok! Hurjan jännittävää päästä kirjan kautta näin lähelle toisen äidin tunteita ja kokemuksia.

Helmi Kekkonen – Olipa kerran äiti

Tämä kirja iski minuun myös tosi lujaa. Kirjailija kertoo kirjassaan oman täysin tavallisen mutta samalla ainutlaatuisen tarinansa äidiksi tulemisesta. Tästä kirjasta tekee myös mielenkiintoiseksi se, että tarinan edetessä perheeseen odotetaan myös toista lasta ja koetaan myös yksi keskenmeno. Tämäkin kirja on niin rehellinen, että se nostaa väistämättä tunteja pintaan lukijassa.Storytel -äänikirjapalvelusta löytyy myös Trendi -lehdessä julkaistuja lyhyitä juttuja, joissa käsitellään mielenkiintoisia sekä koskettavia aiheita ja henkilöiden tarinoita. Sieltä löytyy mm. Iidan matkassa -blogista tunnetun Iida Åfeldtin tarina siitä, miten hän tuli sinkkuna raskaaksi eikä tietoa lapsen isästä ollut – kandidaatteja oli nimittäin kaksi! Toinen mielenkiintoinen kuunneltava tästä Omin sanoin -sarjasta on Laura Juntusen tarina teiniydestä, jossa arki täyttyi päihteistä ja väkivallasta. Myöhemmin aikuisiällä nämä asiat palautuivat mieleen raskaaksi tulemisen myötä.

Olen itse tykännyt näistä kaikista äänikirjoista sen vuoksi, ettei yksikään näistä kirjoista kerro täydellisestä raskaudesta ja vanhemmuudesta, vaan kirjan takana on ihan tavallinen ihminen, joka tuntee ja kokee asiat omalla tavallansa. Ei ole yhtä oikeanlaista äitiä, vaan kaikki saavat olla omanlaisensa äiti lapsellensa. Itse löysin nämä kirjat vasta äidiksi tulon jälkeen, mutta suosittelen ehdottomasti näitä äidiksi haluaville, raskaana oleville, äideille ja kaikille, joita nämä aiheet kiinnostavat!

Seuraavaksi ajattelin kuunnella Kolmistaan -bloggaajan ja Me Naisten kolumnistin Karoliina Pentikäisen Tee se itse -vauva sekä #vauvavuosi -kirjat! Niistä ei siis ole vielä mitään mielipidettä, koska ovat vasta lukulistallani, mutta Karoliina tunnetaan taitavan kirjoittaja, joten odotukset ovat korkealla!


Vaatteet saatu Newbie.


Jos tekin haluatte kuunnella näitä äänikirjoja 30 päivää ilmaiseksi, pääsette sen tekemään tästä linkistä: storytel.com/fi/lottawin. Itse ajattelin tänään ottaa hetken itselleni, makoilla sängyssä ja kuunnella äänikirjaa! Täydellinen äitienpäivälahja myös muille äideille  – omaa aikaa parhaimmillaan! Storyteliltä löytyy myös tähän päivään sopiva kategoria "Rakas äiti ❤️".

Ihanaa sunnuntaita, nauttikaa tästä päivästä!

Kuvat: Mikaela Koskela

1 kommentti:

  1. Kiitos kirjavinkeistä. Olen tulossa äidiksi syksyllä, ja tykkään valmistautua lukien ja kuunnelleen tulevaan matkaan. Tee se itse- vauva oli tosi hyvä, suosittelen!

    VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -