Aamusta iltaan luomupuuvillassa

Kaupallisessa yhteistyössä Lindexin kanssa.

Lapsen vaatehankintoja tehdessäni ajattelen monia asioita: toki ulkonäköä, mutta myös sitä, miten hyvin vaatteet kestävät. On fakta, että lapsi kasvaa etenkin ensimmäisten vuosiensa aikana aivan naurettavan nopeasti – etenkin vauvavuonna tuntui, että käännät katseen hetkeksi pois ja lapsi onkin jo seuraavassa vaatekoossa. Tästä syystä tuntuisi tuhlaukselta hankkia vaatteita, jotka kestäisivät vain sen pienen hetken yhdellä lapsella ja joutuisivat sen jälkeen roskiin. On tärkeää, että materiaali on lapsen ihoa vasten pehmeää ja pysyy pesu toisensa jälkeen hyvänä.

Lindexin käyttämä GOTS-sertifioitu luomupuuvilla ja on juuri tällainen materiaali ja Liljalla onkin ollut aivan syntymästään saakka myös kierrätettyinä saatuja tai kirpparilta ostettuja Lindexin vaatteita, jotka ovat edelleen ihan huippukunnossa ja jatkaneet meiltäkin matkaa vielä eteenpäin seuraavalle pienelle käyttäjälleen. Vaatteiden käyttöiän pidentäminen onkin yksi osa Lindexin kestävyystyötä ja he käyttävät aina vauvanvaatemallistoissaan parhaita materiaaleja, jotta vaatteet kestäisivät sisarukselta toiselle ja palvelisivat mahdollisimman montaa pientä käyttäjää.



Lähes kaikki Liljan pyjamat on ostettu Lindexiltä, koska ne ovat olleet yksinkertaisesti parhaita! Nyt käytössä oleva koko on 86, jossa on vielä kivasti kasvuvaraaa. Erityisen käteviä nämä pyjamat ovat siksi, että niissä on kaksisuuntainen vetoketju, joka helpottaa vaipanvaihtoa, pukemista ja riisumista.

Pyjamien kuosit ovat myös todella paljon mieleemme esimerkiksi tämä nallepyjama, jossa on kauttaaltaan nalleja ja pepun kohdalla vielä yksi iso nalle, on aivan liikuttavan söpö! Myöskin resorit lahkeissa ja hihansuissa tuovat pyjamalle kivasti lisää käyttöikää, koska ne saa helposti käännettyä. Kierrätystä ajatellen on myös hienoa, että valikoimasta löytyy monia sukupuolineutraaleja kuoseja.




Lapsen arkivaatteen täytyy olla käytännöllinen. Siinä pitää pystyä liikkumaan, leikkimään ja sen täytyy olla mukava päällä. Vaate ei saa kinnata tai puristaa, vaan sen täytyy olla joustava. Sen täytyy kestää konttausta, kiipeämistä, kaatumista ja likaantumista. Materiaalin täytyy kestää pesua kerta toisensa jälkeen ja tulla puhtaaksi vaikeistakin tahroista.

On meilläkin vaatteita, jotka ovat niitä vähän fiinimpiä ja joita vähän varotaan, mutta pääsääntöisesti vaatteet ovat tehty käytettäväksi ja silloin vaatteilta vaaditaan kivan ulkonäön lisäksi niin paljon muutakin! Lindexin vaatteet ovat osoittautuneet aivan loistaviksi vaatteiksi päiväkotiin ja usein päiväkodista kotiin tullessa mukana on sininen pussi täynnä vaatteita marjakeitossa tai mitä nyt sinä päivänä on sattunut olemaan tarjolla. Koskaan ei ole vielä käynyt niin, ettei tahrat olisi näistä vaatteista pesussa lähteneet!




Nyt kesän tullessa ajankohtaiseksi tulee auringolta suojautuminen ja meillä oli jo viime kesänä käytössä Lindexin pehmeää luomupuuvillatrikoota oleva aurinkohattu, joka solmitaan nauhoilla. Olen todennut tällaiset trikoiset hatut parhaimmiksi, koska ne ovat niin helppoja pestä. Jokainen vanhempi tietää, että se hattu saattaa ajoittain löytyä jostain ihan muualta, kuin lapsen päästä, joten on tärkeää, että se pitää pesussa myös muotonsa. Nämä aurinkohatut kestävät jopa 60 asteen pesua.

Juhlavammista vaatteista puheenollen – löytyy niitä Lindexiltäkin, mutta käytännöllisyyttä unohtamatta! Tämä raidallinen lyhythihainen puuvillamekko on juuri se mekko, mihin haluat pukea lapsesi kesän rentoihin juhliin tai ihan vain tehdäksesi arjesta vähän juhlavampaa. Kevyt ja ilmava mekko on paras valinta kuumiin kesäpäiviin. Ihanat puiset napit edessä tekevät mekosta erityisen kauniin.




Kesän hiostaviin öihin löytyy myös valikoimasta lyhythihaisia ja -lahkeisia pyjamia.




Aina, kun tarvitsemme jotain uutta Liljalle akuutisti, kurkkaan ensimmäisenä Lindexin valikoiman – oli sitten kyse sukista, aurinkohatusta, bodysta tai vaikka sormikkaista! Heiltä löytyy monipuolisesti kaikkea vaatetta ja asusteita, mitä lapsiperheissä päivittäin tarvitaan ja myymälät ovat helposti saatavilla. Uskaltaisin melkein väittää, että lähes jokainen on joskus omistanut jotain Lindexiltä. Hyvä hinta-laatu-suhde todellakin toteutuu näissä tuotteissa!

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -