Pienen parvekkeen sisustusprojekti

Viime postauksessa puhuttiin olohuoneesta, mutta se ei suinkaan ole ainoa huone meidän kolmiossa, joka on kokenut muutosta! Tai voiko parveketta huoneeksi kutsua? Ei ainakaan yhtiöjärjestyksen mukaan, mutta kyllä se etenkin kesäisin tuntuu ylimääräiseltä huoneelta. Tänä kesänä päätettiin vihdoin ryhtyä tuumasta toimeen ja laittaa parvekkeemme kuntoon, jotta voisimme oikeasti viettää siellä aikaa.Meillä ei ole aina ollut parveketta, vaan se rakennettiin julkisivuremontin yhteydessä tähän asuntoon noin kaksi vuotta sitten. Helsingin keskustan taloihin ei jälkikäteen ymmärtääkseni saa rakentaa parvekkeita, jotka muuttaisivat talon julkisivua, joten meillekin ainoaksi vaihtoehdoksi jäi rakennuttaa se talon sisäpihalle päin. Harmiksemme meidän parvekkeelle ei koskaan paista aurinko (paitsi kesäaikaan klo 16.00 jälkeen todella kapealle osalle parvekkeestamme), mutta eipähän tulee koskaan liian kuuma ainakaan! Täytyy kyllä myöntää, että usein kateellisena katson naapuritaloyhtiön parvekkeita, jotka ovat eri suunnassa sisäpihalla ja joille paistaa täydellisesti aurinko koko päivän ajan!
Parvekkeemme on kompakti, mutta ei kuitenkaan niin pieni, ettei sitä mahtuisi vähän kalustaa. Yksi haasteista kalusteita valitessa oli parvekkeen leveys, joka on ainoastaan 110 cm. Useimmat terassisohvat ovat vähintään 120 cm leveitä. Löysimme kuitenkin ystäväni vinkistä Hongkong -tavaratalosta meille täydellisen keinorottinkisohvan, joka on ainoastaan 111 cm leveä ja täten meni ihan nippanappa meidän parvekkeelle siihen kohtaan, mihin sen halusimme. Sentin se menee kaiteen päälle, mutta sitä ei käytössä huomaa. Tärkeää oli myös, että sohvan pehmusteet voi helposti ottaa sisälle, jos alkaa satamaan.Tilasin myös Liljalle parvekkeelle Liewoodin kastelukannun, ämpärin ja lapion. Nyt hän haluaisi viettää kaikki päivät parvekkeella. Tämä on tänä kesänä varmasti se lisähuone, jota olemme asuntoomme kaivanneet!

2 kommenttia:

  1. Moi! Olisi ihanaa kuulla teidän unelmakodista!

    VastaaPoista
  2. Meillä haluaa junnu myös viettää kaiken ajan parvekkeella, onneksi yrtit kestää paljon vettä, niitä nimittäin kastellaan Koko Ajan :D

    VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -