Mitä taapero syö päivässä?

Kaupallisessa yhteistyössä Organix kanssa. 

Saan usein kysymyksiä siitä, mitä Lilja syö. Tässä postauksessa esittelen teille kaiken, minkä Lilja on yhden ihan tavallisen päivän aikana syönyt. Meillä on aika tarkat rutiinit, joita seurataan ja ne rutiinit tuovat helpotusta arkeen. Samat ruokailuajat ja nukkumaanmenoajat. Ainakin meillä kaikki sujuu ilman isompia haasteita tällä tavalla.

Tällaiset oli Liljan ruokailut eilen, ihan tavallisena perjantaina:


Aamiainen klo 8.30


Organix -hedelmäsosepussi ja satsuma. Makuna mango, päärynä ja kaura. Aamuisin Lilja tykkää aina syödä smoothien ja valitsemme aina sellaisen, missä on joko jogurttia, puuroa tai muuten viljaa. Koen, että tällaiset on ruokaisampia. Lisäksi hän saa jotain sormiruokailtavaa, usein hedelmän.


Välipala klo 10.30


Aamulla olimme neuvolassa ja kotiin päästyä Lilja söi vielä loppuun smoothien, joka oli jäänyt aamulla kesken. Välipalaa syömme yleensä klo 10.30-11.30. Ennen söimme lounasta tähän aikaan, mutta huomasimme, ettei Lilja vielä tuohon aikaan ole nälkäinen ja silloin lounaat menivät ihan pelleilyksi ja ruuan heittämiseksi.

Välipalan jälkeen Lilja saa 200ml rasvatonta maitoa, jonka jälkeen hän nukahtaa klo 12 päiväunille huoneeseensa.Lounas klo 14.30


Päiväunilta herättyä on sitten vuorossa lounas. Lounaaksi oli tällä kertaa kirjolohta ja lasinuudelisalaattia. Liljan suurinta herkkua! Lilja nukkuu hyvän pituiset päiväunet, joiden jälkeen ruoka maistuu tosi hyvin. Lounaan siirtäminen myöhemmäksi toimi siis meillä loistavasti!Välipala puistossa klo 17.00


Iltapäivällä olemme kavereiden kanssa leikkipuistossa pari tuntia, joten kesken leikkien oli taas välipalan aika. Jos ollaan muualla kuin kotona, valitsen aina välipalaksi jotain valmista. Helppoa, hyvää, eikä tarvitse miettiä ruuan säilymistä, sillä nämä Organix -välipalapussit säilyvät huoneenlämmössä avaamattomina. Välipalamakuna omena, ananas ja kookos, nam!

Smoothien lisäksi Lilja jakaa kaverinsa kanssa pussillisen Organix Finger foods luomu porkkanatikkuja – eli siis porkkanalla maustettuja maissinaksuja! Näitä voi tarjota 7 kuukauden iästä ylöspäin.

Kaikki Organix -tuotteet ovat aina 100% luomua eikä sisällä mitään ylimääräistä — ei säilöntäaineita, ei lisäaineita, ei väriaineita.Päivällinen klo 18.30


Päivälliseksi Lilja syö avokadoa ja kanamakaronilaatikkoa. Suurimpia herkkuja. Liljan ruokajuoma on useimmiten vesi.Iltapala klo 20.15


Iltapalaksi Organix -puuro, joka sisältää omenaa, banaania, vadelmaa ja mustikkaa. Iltapalan jälkeen hän juo myös 100-200ml rasvatonta maitoa ja menee sitten nukkumaan noin klo 20.30.


Me ollaan yritetty antaa Liljan maistella mahdollisimman monipuolisesti eri asioita ja hän syökin lähes kaikkea aika ennakkoluulottomasti. Organix -tuotteet ovat olleet meidän matkassa mukana jo yli vuoden ja koen, että niistä oli helppo aloittaa makumatkailu pienen kanssa. Yksinkertaisia mutta herkullisia makuyhdistelmiä, eikä liian montaa makua kerralla. Nämä valmispussit ja naksut ovat edelleen Liljan mieleen ja otan niitä aina mukaan hoitolaukkuun, kun poistumme kotoamme. Organix -välipalapussit ovat tällä hetkellä tarjouksessa plussakortilla valikoiduissa K-Citymarket ja K-Supermarketeissa hintaan 2€/2kpl. 

Ruokajuomana sekä päivän mittaan janoon Lilja juo vettä ja maito taas on sellainen, mitä hän juo nukkumaanmenon yhteydessä. Tämä on toiminut meillä hyvin.

Tällainen on Liljan ruokailurytmi nyt "lomalla", mutta sitten päiväkotiarjen taas jatkuessa kaikki aikaistuu parilla tunnilla.

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -