Turvallista ihonhoitoa äidille ja lapselle

Kaupallisessa yhteistyössä ACO.

Mikä on äitiydessä parasta? Kysymys, jonka saan teiltä tasaisin väliajoin. Mielestäni tähän kysymykseen on vaikea vastata, koska äitiys on muuttanut kokonaisvaltaisesti käsitykseni elämästä. Se on mullistanut koko maailmani. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että se paras asia on se, miten saa toimia esikuvana tälle pienelle ihmiselle. Se, kun joka päivä näkee hänen oppivan jotain uutta. Sydämeni sulaa joka kerta, kun Lilja tekee jotain, mitä en ole aikaisemmin nähnyt hänen tekevän. On ihanaa seurata tämän mini-ihmisen kehittymistä vastasyntyneestä ihan omanlaiseksi osaavaksi, tutkivaksi ja oivaltavaksi persoonaksi.


Ihonhoito on minulle todella tärkeä ja mieluinen asia. Oma ihoni on aina ollut kuiva ja hieman haastava sen herkkyyden vuoksi. Ihoni ei kestä voimakkaita tuoksuja ja imee itseensä loputtoman määrän kosteutta. Rakastan hemmotella herkkää ihoani hyvillä tuotteilla ja hyvinvoiva iho onkin minulle asia, mikä antaa itseluottamusta. Pieni irrottautuminen päivän askareista pienen kotispa -hetken myötä auttaa jaksamaan kiireisen arjen keskellä.

Tyttäreni on tullut äitiinsä tässä asiassa ja rakastaa levittää pienillä käsillänsä eri voiteita ja öljyjä – niin hellyttävää, kun hän keskittyneesti levittää niitä ja nauttii jokaisesta hetkestä! Lilja seuraa tarkasti, miten levitän voiteita ja tekee itse perässä. Jotta välttäisimme suurimmat kriisit siitä, ettei äidin voiteisiin saa koskea, on ihanaa, että meillä on käytössä tuotteita, jotka sopivat molempien meidän iholle – ja myönnän, osa tuotteista, mitä itse käytän on alunperin Liljalle hankittuja!

Oman ihon helliminen ja sen tärkeys onkin asia, jonka ehdottomasti haluan opettaa lapselleni. Nämä hetket ovat mielestäni parasta äiti-tytär-aikaa.


ACO -tuotteet ovat olleet minulla käytössä jo lähes kymmenen vuoden ajan ja sopivia vauvalle tarkoitettuja tuotteita hankkiessa tuntui luonnolliselta kääntyä tutun ja luotettavan merkin puoleen.

Näistä tuotteista osan hankin jo ennen Liljan syntymää ja  ovat mielestäni sellaisia, jotka jokaisen vauvaperheen kotoa olisi hyvä löytyä:


ACO Minicare Wash Mousse

Olen aina tykännyt vaahtoavista saippuoista ja etenkin lapsen kylpyhetkiin tällainen vaahto on ihan ykkönen! Puhdistaa hyvin ja on lapsen mielestä hauska koostumus. Tällä pesuvaahdolla voi myös hyvin pestä lapsen hiukset.


ACO Minicare Diaper Rash Spray 

Nimensä mukaan tämä tuote on tarkoitettu vaippaihottumaan ja olenkin käyttänyt tätä tuotetta aina, kun iho vaipan alla on alkanut vähääkään punoittamaan. Tämä on aina auttanut ja olemme välttyneet varsinaiselta vaippaihottumalta kokonaan!


ACO Minicare Cream

Tämä 60% rasvaa ja 5% Glyserolia sisältävä voide on pelastus tämän äidin talven kuivattamille säärille. Kyseessä on erittäin rasvainen ja kosteuttava voide, mutta juurikin tuon glyserolin ansiosta voide on helppo levittää ja se imeytyy nopeasti. Tämä voide myös lievittää ihoärsytystä ja kirvelyä – asioita, mistä minun ihoni kärsii usein. Tämä tuote on kehitetty erityisesti lasten herkälle ja kuivalle iholle, mutta olen ottanut tämän tuotteen myös itselleni käyttöön. Plussaa myös siitä, että tätä saa riittoisassa 350ml pumppupullossa!

Minicare Cream on lääkinnällinen tuote. Lue pakkausseloste huolellisesti ennen käyttöä.

ACO Minicare Baby Oil

Tämä vauvaöljy on hajusteeton ja oikea monitoimituote – sitä voi käyttää suoraan iholle tai lisätä kylpyveteen. Vauvaöljt sisältää auringonkukka- ja rapsiöljyä ja siinä on luonnostaan runsaasti E-vitamiinia. Me ollaan käytetty tätä vauvahieronnassa, kylpyvedessä sekä ihan sellaisenaan kosteuttamaan ihoa. Rakastan levittää tätä Liljalle, sillä levityksen jälkeen omat kätenikin ovat uskomattoman pehmeät. Myönnän, että tämä on myös tuote, mitä usein lainaan omaankin käyttööni.

ACO Minicare Eczema Treatment Cream

Kortisoniton hoitovoiden ihottuman oireisiin yli 8 viikkoisille vauvoille skeä lapsille. Voide lievittää atooppisen ihottuman oireita, kuten kutinaa, punoitusta ja kuivuutta. Tämä tuote on hoitanut hetkessä Liljan ihon, kun siihen on yllättäen tullut jokin ihottuma. Rauhoittaa ihon todella nopeasti. Tätä tuotetta käytetään siis vain pienelle alueelle ja vain silloin, kun siihen on tarvetta.

Minicare Cream on lääkinnällinen tuote. Lue pakkausseloste huolellisesti ennen käyttöä.


Vauvaöljyn lisäksi merkiltä löytyy meille aikuisille hoitavampi ACO Repairing Skin Oil, joka on monivaikutteinen kuivaöljy kasvoille ja vartalolle. Tämä tuote vähentää arpien ja raskausarpien näkyvyyttä ja siihen minä kuivan ihon lisäksi tätä tuotetta käytän. Raskauden aikana minulle ei tullut vatsaan yhtäkään raskausarpea, mutta sen sijaan sisäreidet ottivat osumaa tässä asiassa. Tätä voi myös käyttää ennaltaehkäisevästi raskauden aikana ja silloin käyttö olisi hyvä aloittaa jo raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana ja käyttää aina synnytykseen asti. 
Toinen tuote, mikä on itselläni aktiivisessa käytössä etenkin kesän ja mökkisesongin tullessa on ACO Intimate Care Cleansing Wipes. Hajustamattomat kertakäyttöiset puhdistuspyyhkeet intiimialueelle kätevässä pienessä pakkauksessa, joka on helppo ottaa mukaan vaikka käsilaukkuun. Puhdistaa hellävaraisesti sekä kosteuttaa ja palauttaa intiimialueelle sen luonnollisen pH-tason. Kannattaa myös kurkata muut ACO Inimate Care -tuotesarjan tuotteet! 

Saatte Yliopiston Apteekista nyt 20% alennuksen ACO Minicare-, Miniderm- ja Intimate Care -tuotesarjoista sekä ACO Repairing Skin Oil -tuotteesta koodilla LOTTA20. Alennuskoodi on voimassa 30.6.2020 asti. 

Tästä pääsette suoraan ACO Mom & Child -kampanjasivulle tekemään ostoksia!

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -