Miten päiväkotiarki on alkanut?

 Kaupallinen yhteistyö Tarramonsteri.fi kanssa. Postauksen lopussa alekoodi verkkokauppaan! 

Meidän minin päiväkotiarki jatkui poikkeusolojen jälkeen elokuussa. Lilja aloitti päiväkodin maaliskuussa tänä vuonna, mutta jo kuukauden jälkeen päädyimme ottamaan hänet sieltä pois koronaviruksen levitessä Suomessa. Sitten tulikin kesäloma ja tieto siitä, että meidän jonottama paikka lähempään päiväkotiin vapautuisi elokuussa. Emme halunneet enää hänen menevän takaisin "vanhaan" päiväkotiin ennen siirtoa, jotta siirtyminen olisi hänelle mahdollisimman helppo. 

Hyvin alkanut päiväkotitaival sai siis tahtomattamme reilu neljän kuukauden tauon, jolloin elettiin ihan samanlaista arkea kotona, kuin ennen päiväkodin aloitustakin – ilman kodinhoidontukea vain. Elokuun puolessa välissä aloitettiin sitten päiväkoti uudestaan lähes puhtaalta pöydältä ja olin tietysti ensimmäiset päivät mukana tutustumassa uuteen päiväkotiin. 

Ensimmäiset päivät olivat Liljalle haastavampia näin hieman vanhempana, kuin mitä ne olivat viime keväänä. Hän ikävöi enemmän minua ja päädyimmekin siihen, että olisi parempi kun mieheni hoitaisi aamuisin päiväkotiin viemiset tästä syystä. Lilja sopeutui kuitenkin uuteen arkeen nopeasti ja jo muutaman viikon jälkeen hän oli siellä ihan kuin kala vedessä. Aamuisin hän lähtee hymyissä suin päiväkotiin, jää sinne mielellään, leikkii muiden lapsien kanssa, osallistuu kaikkeen toimintaan, syö ja nukkuu hyvin ja iltapäivisin saan hakea kotiin hyväntuulisen lapsen, joka huomatessaan minut huutaa "mamma" ja hyppää syliin. Joka päivän kohokohta, for sure

Lilja on päiväkodissa neljänä päivänä viikossa ja ollaan huomattu, että seitsemän tuntia päivässä on hänelle sopiva aika. Sen jälkeen hän on vielä pirteä ja jaksaa illalla kotona olla hyväntuulinen. Yhtenä päivänä viikossa Lilja on päiväkodissa kahdeksan tuntia päivässä ja ero hänessä sen päivän jälkeen on aika huomattava. Onneksi useampana päivänä meillä on mahdollista pitää hänen päivänsä lyhyempänä. 

Meille ajankohta päiväkodin aloitukselle on ollut ihan täydellinen ja koetaan aidosti, että siellä olo on myös meidän lapsen etu. Nostan hattua jokaiselle, joka pystyy tarjoamaan kotona tarpeeksi virikettä taaperolle, minä en siihen pystynyt. Toki taaperot ovat kaikki erilaisia keskenään, meidän mini sattuu olemaan todella sosiaalinen tapaus, joka kaipaa jo muiden lapsien kanssa kommunikointia. 

Päiväkoti mahdollistaa meille täydellisen tasapainon arkeen: me saamme mieheni kanssa keskittyä töihimme, taloutemme voi paremmin, oma pää pysyy virkeänä ja Liljalla on päivisin kehittävää ja mielekästä tekemistä muiden samanikäisten kanssa sekä osaavan henkilökunnan hellässä huomassa. Ollaan myös oltu todella tyytyväisiä meidän päiväkotiin, siinä ei mättää yksinkertaisesti mikään. Henkilökunta, ryhmän koko ja sijainti – kaikki ovat loistavia. 

Meidän päiväkodilla on tapana lähettää joka perjantai meille vanhemmille viikkokirje, jossa kerrotaan menneestä viikosta, tulevasta viikosta sekä painotetaan sillä hetkellä tärkeitä asioita. On ihan mahtavaa kuulla yksityiskohtaisemmin mitä nämä pienet päivisin tekevät, mutta ollaan myös saatu hyviä neuvoja esimerkiksi mitä välikausivaatteita lapsilla olisi hyvä olla päiväkodissa. 

Usein viikkokirjeissä muistutetaan myös vaatteiden nimikoinnista, minkä tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Helpottaa huomattavasti hoitajien työtä, kun vaatteet ja kengät ovat selkeästi nimikoidut. Me ollaankin saatu kiitosta siitä, että käytetään nimitarroja, joista Liljan tavarat on helppo huomata, eivätkä sekoitu muiden tavaroiden kanssa. Tähän mennessä kaikki meidän tavarat on pysyneet tallessa, score

Me ollaan keväästä asti käytetty Tarramonsterin nimitarroja ja ollaan todettu ne erittäin toimiviksi! Yksikään pesulappuun liimattu nimitarra ei ole lähtenyt vaatteesta irti lukuisista pesuista huolimatta. Pidän tarra-arkkia Liljan vaatekaapin hyllyllä, josta on helppo uuden vaatteen tullessa käyttöön vain ottaa tarra ja lätkäistä se paikoilleen. Vaatekoon kasvettua tässä kevään jälkeen, olenkin saanut lätkiä näitä tarroja uusiin vaatteisiin oikein urakalla, joten tilasin Tarramonsterilta juuri uusia tarroja käyttöömme. 

Nimitarrat on paitsi todella käytännöllinen sekä kestävä tapa merkitä lapsen tavaroita, myös äärimmäisen söpö tapa. Tykkään siitä, että halutessaan tarran muotoon, kokoon, fonttiin, väriin sekä kuvaan voi itse vaikuttaa. Me ollaan laitettu tarraan etunimi ja sukunimi. Monilla, etenkin isommissa päiväkodeissa, on tarraan laitettu myös puhelinnumero ja se on mun mielestä tosi järkevää.

Itse olen tykästynyt erityisesti teemapakkauksiin, joista suosikkini ovat olleet "Kotoilua", "Maatilan väki" ja "Prinsessan elämää". Vaihtoehtoja on tosi paljon ja jokaiselle löytyy varmasti sopivat tarrat! 

Nimikointitarrojen lisäksi otin täällä kotona käyttöön Tsemppaustarrat, jotka myös tilasin Tarramonsterilta. Meillä tsemppitarroja liimataan pottaan, kun sinne onnistuneesti tulee jotain. Lilja on tosi innoissaan näistä tarroista ja toivon, että potta olisi pian jo tarrojen peitossa! Näitä tarroja ei ole tarkoitettu vaatteiden nimikointiin, joten eivät kestä konepesua. Nämä tarrat on iloisia tarroja, joiden tehtävät on kannustaa ja joita voi käyttää esimerkiksi lasten palkitsemiseen suoritetuista tehtävistä. Ihana idea mun mielestä! 

Koodilla LIFL20 saatte 15% alennusta tämän viikon ajan koko Tarramonsteri.fi -verkkokaupan valikoimasta. Koodi on voimassa vain sunnuntaihin 4.10.2010 asti. Nyt siis jos on vaatteita nimikoimatta, suosittelen lämpimästi testaamaan näitä nimitarroja! 


Tässä vielä lista muista asioista, jotka ollaan todettu päiväkodissa erittäin toimiviksi: 

Nahkaiset sisätossut. Meillä on Kaiko x FMAM tossut ja ne on ollut tosi hyvät. Aluksi Liljalla oli Slipstop -tossut, mutta esimerkiksi käsien pesussa sukat kastui usein, joten oon siksi kokenut nuo paksummat tossut paremmiksi.

Sadevaatteet eri lämpötiloihin. Meillä on ihan tavallinen vuoriton sadesetti sekä sitten kylmemmille ilmoille fleecevuorinen sadesetti (takki+housut). Tämän vinkin sain monelta teiltä seuraajalta ja uskon, että syksyn aikana tulen olemaan tyytyväinen! Myöskin talvikumisaappaat on hankittuna.

Kuorihaalari. Meillä ei ennen tätä syksyä ole ollut tällaista käytössä ja ymmärrän nyt hehkutuksen täysin. Ihan maailman paras ulkovaate juuri tällä hetkellä.

Reppu. Meille päiväkotireppu on ollut ihan ehdoton. Niin helppo napata aamuisin mukaan kotoa ja päiväkodin henkilökunta täyttää sen päivän aikana pyykillä, piirrustuksilla ja Liljan unilelulla. Nopeuttaa viemistä ja hakemista, kun ei tarvitse poimia tavaroita hyllystä. 


- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -