10 x Joululahjavinkit vauvoille ja taaperoille

Tänään jatketaan jouluteemalla ja ajattelin ilahduttaa teitä lahjavinkeillä, joita voisi perheen pienimmille ostaa. Olipa sitten kyseessä oman perheen lapset, kummilapsi tai vaikka sukulaislapsi, näistä ilahtuu varmasti useimmat lapset ja heidän vanhemmat. 

Haluan tässä postauksessa erityisesti nostaa esille kotimaisia yrityksiä, joilta löytyy ihan mahtavia tuotteita pukinkonttiin. Tänään vietetään muuten Osta työtä Suomeen -teemapäivää ja koen, että tällaisen poikkeuksellisen vaikean vuoden jälkeen voimme kaikki valita tukea kotimaisia pienyrittäjiä tai edes ostaa niitä ulkomaalaisia tuotteita kotimaisista verkkokaupoista tai kivijalkamyymälöistä ja sitä kautta kantaa eurot Suomeen. 

Tässä koottuna teille 10 eri teeman alle useampia lahjavinkkejä, toivottavasti niistä on apua lahjaa miettiessä! 

1. Vaate tai pipo

Kaunis vaate on aina ihana lahja saada. Toki tässä kannattaa huomioida, että tuntee lahjan saajan, tai jos lahja tulee toisen lapselle ja lapsen olessa vielä pieni, heidän vanhempien vaatemaun. Näin vaate tulee oikeasti käyttöön ja kaikki ovat iloisia! Kannattaa myös kysyä, onko jollekin tietylle vaatteelle tarvetta ja muitakaa myös tarkistaa oikea koko! Lahjakortti on myös ihana vaihtoehto. 

Meillä on Suomessa monta ihanaa kotimaista merkkiä, joiden valikoima kannattaa kurkata. Itse olen viimeaikoina löytänyt itseni selailemasta HIMA Clothing -merkin upeita tuotteita (postauksen tuotteet saatu). Myöskin heidän Instagramtili on ihana ja aiheuttaa varmasti himon ostaa heidän tuotteita – niin minullekin kävi hetken tätä tiliä seurattuani, hihi. HIMA on keväällä 2019 perustettu yritys, jonka yrittäjä halusi suunnitella ja ommella lastenvaatteita myös muuhun, kuin oman lapsen tarpeisiin. Onneksi näin, sillä nyt me kaikki voidaa nauttia näistä kauniista tuotteista! Nykyään kysynnän kasvettua osan tuotteiden valmistus on siirtynyt myös Suomalaisiin pienompelimoihin. Kaikki työ tehdään siis edelleen Suomessa ja tällä tuetaan kotimaista työtä sekä tuotannon eettisyyttä. Itse minuun teki vaikutuksen se, miten laadukkaita nämä tuotteet ovat. Esimerkiksi tuon toisessa kuvassa näkyvän Villabonnetin sisävuori on ihan mielettömän pehmeää materiaalia. 

Tässä muutama tuote, jotka kannattaa kurkata: 

  

2. Pyjama tai sukkia


Joululahjojen klassikko, jota kaikenikäiset arvostavat! Tässä muutama vinkki tuotteista, jotka tekevät täydellisen pehmeän paketin:

Metsäkuvioinen pyjama, Newbie (kuvan pyjama saatu)

Metsola Pupu Tupuna pyjama, Kaiku Kids

Stuckies sukat, Kaiku Kids

Lace Detail Tights, Kaiko


3. Puiset lelut


Olette varmasti huomanneet, että suosin puisia leluja meidän lapsille. Ne ovat useimmiten kauniita, kestäviä, ekologisia ja ajattomia. Erityisesti olemme tykänneet PlanToys -merkin leluista, joita saa helposti ostettua esimerkiksi kotimaisesta moimini.fi -verkkokaupasta (kuvan pasta-annos saatu Moi Mini). Tänä jouluna Liljan pakettien kääröistä paljastuu puiset lääkärin varusteet, puinen ruokailuastiasto sekä puinen meikkisetti.


4. Nukke

Nuket ja niiden hoitaminen on kovasti meidän taaperon mieleen. Nukkejen hoitaminen on myös hyvää harjoitusta sillon, kun perheeseen on syntymässä vauva. 

Kuvan nukke on Rubens Barn -merkkinen ja näitä voi ostaa esimerkiksi Iloinen Heppu -verkkokaupasta. Rubens Barn EcoBuds -nuket sopivat hyvin lapsen ensimmäiseksi nukeksi. Jokaisella nukella on oma nimi sekä oma persoonansa.


5. Nukensänky

Upein nukensänky löytyy kotimaisen Aliica Kids -verkkokaupan valikoimasta ja on tämä rottinkinen OYOY Living Design -merkkinen. Lilja sai tämän kummeiltansa syntymäpäivälahjaksi ja se on ollut siitä asti hitti! Siinä nukutetaan, syötetään ja hoivataan nukkea.


6. Kirja

Isovanhempien kysyessä lahjatoiveita, me toivotaan usein kirjoja. Tässä muutama hyväksi havaittu:

Meri-Karhun suuri suku (saatu)

Merimonsterit (saatu)

Pipsa Possu ajelulla

Oppi&ilo Minun päiväni

Oppi&ilo Kurkkaa! Pikkueläimet


Meidän kaksivuotias tykkää tällä hetkellä erityisesti myös tarrakirjoista, joten suosittelen kurkkaamaan sellaisetkin! Meillä tämä Pipsa Possu -tarrakirja on ollut hitti. 


7. Headwrap

Ensimmäinen joululahja, jonka ostin aikoinaan omalle kummitytölleni oli Valkaman Headwrap. Valkaman perustaja Henna työskentelee nykyään Kaikon kuosi- ja asustesuunnittelijana, joten kauniit Valkaman Headwrapit löydät nyt Kaikon valikoimista. Headwrapeja löytyy useassa värissä sekä monessa Kaikomaisen kauniissa kuosissa.


8. Muumitalo


Lilja sai syntymäpäivälahjaksi isovanhemmilta vanhan klassikon, Muumitalon! Tällaisella varmasti lähes jokainen meistä on joskus elämässään leikkinyt! Edelleen toimii ja mitä somesta olen seurannut, on tällainen ollut lahjatoiveena useammalla Liljan ikätoverilla. Tämä on myös sellainen lelu, millä harjoitellaan itsenäistä leikkimistä tosi hyvin. Loistava lelu siis kaikinpuolin! 


9. Potkupyörä


Me toivoimme tänä vuonna Liljan puolesta joululahjaksi isovanhemmilta tätä Banwoodin kaunista potkupyörää ja sellainen häntä nyt odottaa jouluaattona kuusen alla. Lilja bongailee kokoajan pyöriä kaduilta, joten voin kuvitella, että tämä tulee olemaan mieluinen lahja hänelle. Suositusikä tälle potkupyörälle on 2,5-5 vuotta, joten tällä mini pääsee sopivasti ensi keväänä sitten Kaivarissa kruisailemaan vähän suojatummilla kävelyteillä.


10. Muovailuvälineet

Kuva: Nukukuu

Muovailu on meillä kans ollut kova juttu! Meillä on ollut käytössä jo pitkään Nukukuun suositut käsintehdyt myrkyttömät muovailuvahat, ja nyt seuraava steppi olisi hankkia muovailuun työkalusetti. Tämä olisikin ihan loistava joululahja! Nukukuun tuotteita myy myös esimerkiksi Kaiku Kids -verkkokauppa. Hieman edullisemmat muovailuvälineet löytyy yhdestä suosikkiliikkeestäni, Kaarna Livingistä, joka sijaitsee aivan meidän naapurissa Fredrikinkadulla Punavuoressa. Kaarna Livingistä löydät myös todella hyvät myrkyttömät Neogrünin muovailuvahat sekä sormivärit. Kestävän elämäntyylin liike Kaarna Living palvelee Fredan lisäksi myös verkossa! 


Sellaiset lahjavinkit tänä vuonna vauvoille ja taaperoille! Toivottavasti saitte näistä jotain ideoita. Hurjaa, että meilläkin vietetään lapsen kanssa jo kolmatta joulua. Ensimmäisenä jouluna ei hankittu lahjoja lainkaan, toisena taisi olla yksi lahja ja tänä vuonna on muutama paketti. Omasta mielestäni lahjoja voisi olla paljon vähemmänkin, joten voi olla, ettei me anneta edes jouluna kaikkia lahjoja vaan annetaan niitä sitten pidemmällä aikavälillä. 2 kommenttia:

 1. Tunnelmallista joulunodotusta!💜

  Poikkeaako sinun joulunvietto jollain tavalla tänä vuonna?

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä samaa! <3 Mun joulu poikkeaa tänä vuonna tosi paljon edellisistä vuosista. Ollaan ensimmäistä kertaa jouluaattona kotona eikä käydä Oulussa mun perheen luona ollenkaan. Laskettu aika liippaa vähän liian läheltä, joten senkin vuoksi koti on nyt turvallisempi paikka. Onneksi mun vanhemmat viettävät myös täällä aaton! :)

   Poista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -