BABY born -nukke täyttää 30 vuotta!

 Kaupallinen yhteistyö Amo Toys kanssa.


Saanko esitellä perheemme uuden jäsenen, kolmannen lapsemme: Annabellen. Se on nimi, jonka esikoisemme on antanut hänen uudelle BABY born -nukelle. Kai muillakin ysärilapsilla soi nyt päässä nuken tunnusbiisi "BABY born, BABY born..."

Nukke kulkee mukana kaikkialle. Ei varmasti tarvitsisi erikseen mainita, miten paljon hymyjä taaperoni kerää, kun työntää nukkeansa Helsingin keskustan kaduilla vaunuissa tai kantaa nukkea rintarepussa – ja miten ylpeä hän on sitä tehdessään? Niin liikuttava näky, kuten on myös se täällä kotona, kun nukkea hoidetaan.  

Tiedättekö, mitä yhteistä minulla ja BABY bornilla on? Me täytettiin molemmat tänä syksynä 30 vuotta!  Ihan yhtä vanhaa Baby Bornia ei minulla ole, mutta omani on ostettu vuonna 1994. Nukke ostettiin Oulun suurimmasta lelukaupasta Lelutapulista ja uskallan väittää, että se oli jo silloin 90-luvulla nukke, jonka lähes jokainen pikkutyttö halusi. Nukke oli ihan älyttömän rakas ja sitä hoidettiin, kuin oikeaa vauvaa. Nuken slogan kuuluikin ainakin silloin 90-luvulla: "BABY born, ihan kuin oikea vauva". Sitä syötettiin, käytettiin potalla, nukutettiin, työnnettiin rattaissa, puettiin ja ainakin minun nukellani on pyöräilykypärä, mutta en muista omistaneeni hänelle pyörää – sellainenkin on tällä tyttäreni uudella nukella! 

Nostalgisena olen seurannut, miten tärkeä tuo tyttäreni uusi nukke hänelle on. Vuosien varrella BABY born on kehittynyt paljon, mutta kyllä sen edelleen samaksi nukeksi tunnistaa. Noin vuosi sitten annoin itseasiassa tyttärelleni tuon oman vanhan nukkeni ja hän hoiti sitä ihanasti, mutta kyllä tämä uudistettu juhlavuoden nukke syrjäytti äidin vanhan nuken mennen tullen. Kyllähän se nukke on parhaat päivänsä nähnyt, mutta samalla mielestäni on ihanaa, miten hyvin tuo nukke on kestänyt aikaa. 


BABY born 1994 VS. BABY born 2021

Minua kyllä vähän hymyillyttää, kun laitan nämä kaksi nukkea vierekkäin ja näen erot – minun mielikuvissani ysärinukkeni oli ihan samanlainen, kuin tämän päivän nukke! Jotain muutoksia, mitä huomasin heti uudessa nukessa:

  • Ripset ja kiinni menevät luomet. Uuden nuken silmäluomet menevät kiinni, kun tuttia kääntää suussa. Mieletöntä! 
  • Vatsa on pehmeä.
  • Raajat liikkuvat paremmin.
  • BABY born osaa istua. Minun vanha nukkeni ei millään taivu istuma-asentoon. 
Kuvassa vasemmalla vm 2021, oikealla vm 1994 (uudet vaatteet päällä).

Vierailimme aikaisemmin syksyllä Vantaalla BABY bornin showroomilla ja voi, että tämä 30-vuotias tunsi palaavansa lapsuuteensa ja meinasi revetä liitoksistaan, kun näki oman lapsensa onnellisuuden. Tuo showroom oli, kuin suoraan lapsuuden BABY born -lelumainoksista – olenkin itseasiassa aika varma, että tuolla on kuvattu monet telkkarimainokset (edit: ei kuulemma ole, mutta fiilis on ihan sama)! 

Tyttäreni sai valita nukellensa pari asua ja muuta lisäosaa. Rattaiden lisäksi yksi eniten ihastusta aiheuttanut juttu oli auton turvaistuin! Se säästettiin synttärilahjaksi ja nyt tämä meidän neiti kyseleekin päivittäin joko olisi hänen syntymäpäivänsä, haha! Kirjoittaessani tätä postausta mieheni seuraa tyttäremme nukkeleikkiä ja huikkaa minulle olohuoneesta: "Ihanaa, miten tärkeä tästä on tullut Liljalle". Niinpä, tiedän tasan, miltä tyttärestämme tuntuu. Minäkin olen ollut tuo pikkutyttö, joka on ollut täysin rakastunut omaan BABY borniinsa. Ihanaa, kun jotkut asiat eivät muutu.  

1 kommentti:

  1. Heh, mulla ei koskaan ollut omaa baby born nukkea mutta kaverilla oli. Sen muistan kun hän ylpeänä esitteli nukkeaan, että kuinka se syö ja kakkaa. Jotenkin muistelen myös et vanhemman piti nuken syötön jälkeen syöttää tiskivettä nukelle ja ravistaa sitä voimakkaasti. 😂 näin ilmeisesti ruoka ei homehtunut nuken sisälle. Toivon mukaan lelu on kehittynyt niistä vuosista tai sitten kaverini vanhemmat oli vain extra huolehtivaisia. 🤣

    VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -