Rakastetuimmat kirjat pukinkonttiin

 Kaupallinen yhteistyö: Tammi 

Kummat lahjat ovat sinun suosikkejasi, kovat vai pehmeät? Me toivotaan usein lapsille kirjoja lahjaksi ja niitä on myös kiva antaa lahjaksi muille – aikuisille ja lapsille! Monet aloittavat lukemisen lapselle jo ihan vauvana, mutta me ei silloin koettu sitä meille luonnolliseksi. Hetken jo pelättiin, että kiinnostuukohan meidän lapsi koskaan saduista, kun hän ei koskaan malttanut pysyä paikoillaan, kun hänelle luettiin. Niin se päivä vaan kuitenkin tuli ja iltasadut tulivat osaksi meidän iltarutiineja esikoisemme ollessa noin 1,5-vuotias. Nyt luetaan esikoiselle joka ilta ja monesti myös päivisin. Meidän päiväkodista saimme juuri terveisiä, että huomaavat nopeasti lapsen sanavarastosta, missä perheissä luetaan satuja ja itsekin koen, että lapselle lukeminen on tärkeä osa kielellistä kehittymistä. Tiedän, että monet vauvojen vanhemmat kokevat lapselle lukemisesta stressiä ja haluankin sanoa, että älkää. Kun lapsen puheen ymmärrys kasvaa, tulee lukuhetkestä antoisampi kaikille osapuolille – ja niistä hetkistä korvaamattomia!

Disney -kirjat ovat koko perheen suosikkeja ja luen niitä mielelläni lapsillemme. Niitä lukiessa tulee nostalginen olo, sillä monet sadut ja niiden hahmot ovat pysyneet ihan samoina omasta lapsuudestani. Täytyy toki myöntää, että meidän kolmevuotias innostuu kaikista eniten eräästä tietystä uudemmasta Disneyn seikkailusta – moni varmaan jo arvaa, mistä tarinasta on kyse! 

Seuraavaksi haluan vinkata muutamasta Disney -kirjasta, jotka ovat tänä vuonna löytäneet tiensä meidän lapsen sydämeen. 

Disneyn Kultaiset klassikkosadut

Disneyn Kultaiset klassikkosatujen kansien välistä löytyy Walt Disneyn kymmenen rakastetuinta klassikkotarinaa. Kirja kätkee sisäänsä ihanat klassikot, kuten Aristokatit, Robin Hood, Viidakkokirja, Peter Pan, Bongo sirkuskarhu ja monta muuta. Peter Pan oli muuten yksi suosikeistani omassa lapsuudessani – olin varma, että menen isona naimisiin Peter Panin kanssa! 

Nämä Tammen kultaiset kirjat ovat ihastuttaneet jo vuodesta 1952 ja ovat tärkeä osa suomalaista lapsuutta. Tämä korkeatasoinen lasten kuvakirja säilyttää suosionsa sukupolvelta toiselle ja onkin siksi mielestäni ihana lahja. Ehkä meidänkin lapset muistelevat sitten aikuisena rakastuneensa johonkin Disneyhahmoon, hih. 

Kirjan löydät TÄÄLTÄ.

Star Wars Kultainen elokuvakirja

Tämä kirja kuuluu niin ikään Tammen kultaiset kirjat -sarjaan ja näiden kansien välistä löydätte kaikki yhdeksän Skywalker-saagaa: Pimeä uhka, Kloonien hyökkäys, Sithin kosto, Uusi toivo, Imperiumin vastaisku, Jedin paluu, The Force Awakens, The Last Jedi ja The Rise of Skywalker. Tämä upeasti kuvitettu kokoelma sopii täydellisesti kaikenikäisille Star Wars -faneille. Annoin itseasiassa tällaisen kirjan kummitytölleni lahjaksi aikaisemmin tänä vuonna, enkä tiedä kuka oli enemmän innoissaaan: hän vai hänen vanhempansa, jotka ovat kovimmat Star Wars -fanit, jotka tunnen! 

Kirjan löydät TÄÄLTÄ.


Frozen 2 Seikkailujen lumoa

Kyllä, tämä on se meidän kolmevuotiaan suosikki. Hän on hulluna kaikkeen Annan ja Elsaan liittyvään ja tämä kirja onkin usein hänen iltasatutoiveensa. Tässä kirjassa riittää luettavaa, sillä se sisältää lähes kolmesataa sivua Annan ja Elsan seikkailuja. Kirjassa pääsee lukemaan muun muassa, mitä tapahtui sen jälkeen, kun Annasta tuli Arendelin uusi kuningatar ja onnistuvatko Elsa ja Olaf löytämään oikean yksisarvisen. Tästä kirjasta on varmasti iloa meidän lapsille vuosiksi! 

Kirjan löydät TÄÄLTÄ.


Satumetsän taika -kirja + seinäkalenteri

Tästä kirjasta kerroinkin hetki sitten Instagramissani. Yhdessä seinäkalenterin kanssa kirja johdattavat satumetsän taianomaiseen tunnelmaan eri vuodenaikoina. Meillä kirjaa on käytetty tukena, kun ollaan opeteltu eri vuodenaikoja ja kerrottu lapsille, mikä on tyypillistä millekin vuoden ajalle, milloin on kylmä ja milloin kuuma, milloin voi mennä pulkkamäkeen ja milloin puolestaan rannalle uimaan. Aiheen opettelu on tuottanut tulosta, sillä esikoisemme on jo esimerkiksi alkanut haaveilemaan, mitä hän tekee sitten ensi kesänä. 

Tässäkin kirjassa sekä seinäkalenterissa seikkailee Disneyn rakastetuimpia hahmoja, kuten Bambi, Pinokkio, Lumikki, Kaunotar ja Kulkuri ja monet muut. Kalenterin kuvitukset ovatkin niin kauniita, että ne voisi hyvin kehystää vuoden päätyttyä. 

Kirjan ja seinäkalenterin löydät TÄÄLTÄ.


Leijonakuningas kirja ja käsinukke

Tämä tarina ei esittelyä kaipaa ja itselleni olikin jotenkin kaunis hetki, kun sain lukea ensimmäisen kerran omalle lapselleni Leijonakuningasta. Kolmevuotiaan lukukokemuksen kruunasi kirjan mukana tullut Simba -käsinukke. Käsinuken avulla hän pääsi osallistumaan lukemiseen ja se oli hänestä hauskaa. 

Kirjan ja käsinuken löydät TÄÄLTÄ.



Nämä kaikki ihanat kirjat löydätte esimerkiksi Suomalaisesta kirjakaupasta sekä heidän verkkokaupastansa. 


Mä niin odotan joulua ja sitä kiireetöntä yhdessäoloa perheen kanssa. Lapset kainaloon, kirja mukaan ja sohvalle! Kyllä kirjat ja joulu yhteen sopii. 

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -