Anna lapselle joulu

Monille lahjat tarkoittavat joulua, varsinkin pienille lapsille. Kaikilla vähävaraisilla perheillä ei kuitenkaan ole mahdollista antaa niitä lapsilleen joten sen vuoksi onkin hienoa, että me muut joilla on tähän mahdollisuus autetaan!

Itse valitsin tänä vuonna Joulupuu-keräyksen, johon vien tänään neljä pakettia. Nämä barbit ja autot eivät ole minun talouttani kaatanut mutta tekevät takuulla jotkut lapset ikionnnelliseksi.

Ideana on siis, että voi ostaa lahjan/lahjoja, paketoida ne, kirjoittaa päälle onko lahja tytölle vai pojalle ja minkä ikäiselle se sopii ja viedä lahjat keräyspisteeseen. Täällä Helsingissä keräyspiste on Kauppakeskus Forumin ensimmäisessä kerroksessa ja keräysaikaa on vielä jäljellä tämä päivä ja keräyspisteellä päivystetään klo 17-20 joten vielä ehdit mukaan, vaikka viime tinkaan tämä vinkki tuleekin! :)
Jos et ehdi enää lahjaa ostamaan niin on muitakin tapoja joilla voit auttaa kotimaan vähävaraisia lapsiperheitä saamaan joulun. Esimerkiksi Pelastusarmeija järjestää tänäkin vuonna Joulupata-keräyksen johon voi tehdä tilisiirron, soittaa ja auttaa tai laittaa rahaa oman kaupungin keräyslippaisiin. Varat käytetään ruokaan ja ruokalahjakortteihin joita jaetaan niitä tarvitseville, että kaikilla olisi mahdollisuus saada jotain joulupöytään.

Onko muita jotka osallistuvat joulun alla tällaisiin keräyksiin? :)

5 kommenttia:

 1. Pelastusarmeijan joulupataan annan aina rahaa.

  VastaaPoista
 2. Musta tässä keräyksessä on hyvä idea, mutta on ihan naurettavaa, että vain _uudet_ ja käyttämättömät tavarat kelpaavat. Joo tasa-arvo jne, mutta luulisi että näiden pienituloisten perheiden lapsille kelpaisivat myös käytetyt ja hyväkuntoiset tavarat.. Tietysti oulupataan yms. voi viedä käytettyjä, mutta silti tuntuu hassulta, että kaiken pitäisi olla uutta ja kiiltävää.

  VastaaPoista
 3. Haveaniceday1: Hienoa! :)

  Anonyymi: Toki varmasti heille "kelpaa" vanhatkin tavarat, ja on monta keräystä minne voikin lahjoittaa juuri vanhoja vaatteita ja leluja. :) Ja tähän keräykseen osallistuminenha on täysin vapaaehtoista joten jos et halua ostaa mitään, toivottavasti osallistut sitten joulupadan kautta ja autat ihan yhtä paljon! :)

  VastaaPoista
 4. Tulimpa hyvälle tuulelle! Itse hieman vähävaraisemmasta perheestä tulleena arvostan tällaisia tekoja hirveästi. Autan myös mahdollisuuksien mukaan, mutta hieno ele sinulta:-)

  VastaaPoista
 5. minsseri: Auttamisesta tulee kyllä aina itsellekin hyvä mieli! :)

  VastaaPoista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -