Emirate Palace

Emirates Palace on maailman kuulu viiden tähden luksushotelli Abu Dhabissa. Jo ennen reissua olin ottanut selvää, että pääseekö ravintoloihin syömään vaikka ei asuisi itse hotellissa. Halvin hotelli yö olisi ollut yli 600 euroa joten mentiin suosiolla vain illalliselle vaikka pakko myöntää, että hotellin sisällä tuli sellainen olo, että haluaisi jäädä edes yhdeksi yöksi tuohon hotelliin.

Media ja hotelli itse nimittää hotellin usein seitsemän tähtiseksi mutta virallisesti se on viisi tähteä, joka on korkein luokitus. Antaisin kyllä tälle hotellille ne kaikki seitsemän tähteä ilman muuta. Hotellissa seinäkellot ovat Rolexia, aulasta löytyy "pankkiautomaatti" josta voi nostaa kultaa ja aulassa nainen soittaa selloa.

Hotelli on ihan valtava. Tontti on 85 hehtaaria iso ja pelkästään hotellin yksityinen ranta on 1,3 km pitkä. Hotellista löytyy 302 hotellihuonetta ja  92 sviittiä ja alakerrasta löytyy mm. timanttikauppoja.

Hotelli avattiin vuonna 2005 ja sen rakentamiseen maksoi kolme miljardia joka tekee hotellista toisiksi kalleimman hotellin joka on koskaan rakennettu. Alueella on useampi rakennus mutta ainakaan päärakennuksesta ei kultaa tai marmoria puutu.


fafaaaf


Hotellissa on 9 ravintolaa ja me valitsimme Le Vendome nimisen ravintolan. Ravintolassa oli upea buffet joka maksoi 261 dirhami per henkilö ilman juotavia. Tällaisessa paikassa kun on niin ei voi olla ottamatta lasillista samppanjaa ja nauttia.

Ainoa miinus kokemuksessa oli se, että vaikka hotellin ja ravintolan pukukoodi selkeästi vaati naisilta coctailmekkoa ja miehiltä vähintään kauluspaitaa ja suoria housuja päästivät he silti ravintolaan Aasialaisia collagehousut jalassa. Ja heitä oli monia. Se vähän söi tunnelmaa kun muuten ravintolassa istui miehiä jopa puvut päällä ja sitten toisilla on Adidakset jalassa.

Muuten kokemus oli todella hyvä ja suosittelen ehdottomasti tuolla käymistä. Ripaus luksusta arkeen! :)

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -