Kitty

Mä olen sellainen ihminen, että ostan aika harvoin vaatteita tai asusteita. Varmasti riippuu ihan keneen vertaa mutta ainakin moniin kavereihini verrattuna ostan vähemmän enkä näe mitään syytä miksi viikottain tai edes kuukausittain pitäisi ostaa uusia vaatteita. Osittain siksi, että vihaan "turhaa rojua" kotona mutta myös siksi, että haluan säästää niihin vaatteisiin ja asusteisiin mistä unelmoin. Ihan kivat vaatteet eivät sykähdytä millään tavalla. Yleensä säästän rahaa aina matkoihin ja siellä saatan sitten ostaa vähän enemmänkin. 

Nyt viime reissulla ei osteltu kovinkaan paljoa miehen kanssa ja sen kertoo jo se, että matkalaukkuun tuli takaisin lähtiessä vain neljä kiloa lisää painoa ja ostettiin sentään aterimia jotka painavat jo itsessään aika paljon! Laatu todellakin korvaa määrän meidän taloudessa. 


Marraskuussa kirjoitin vaatekaappini uudistusprojektista ja olen nykyään hurjan tyytyväinen sen sisältöön. Olen tarkempi nykyään materiaalien suhteen ja välttelen kaikkea mikä rypistyy helposti, sillä olen maailman laiskin silitysraudan käyttäjä. Hyvistä materiaaleista tehdyt vaatteet myös istuvat paremmin ja ovat pitkäkestoisempia käytössä joten maksan mielelläni vähän enemmän esimerkiksi täydellisesti laskeutuvista rypistymättömistä housuista joita voin käyttää vuosia. 

Voisin joskus tehdä postauksen hankinnoista jotka ovat olleet parhaita vuosien aikana. Minulla on useampia vaatteita/asusteita joista ajattelen joka kerta kun laitan ne päälle, että "olipa tämä hyvä ostos". Ei väliä, että olenko käyttänyt sitä useamman vuoden niin ajattelen silti niin joka kerta. 

Olen ollut nyt pari viikkoa täydessä "shoppailulakossa" ja tarkoitus olisikin pysyä toukokuuhun asti täysin ostelematta mitään ja ainoastaan kerryttää matkakassaa. Saan helposti ostomorkkiksia, vaikka ostaisin jotain mihin olen kauan säästänyt. Mä huomaan, että nykyään usein kun ostan jotain mulla on pakonomainen tarve laittaa vaatekaapista jotain kiertoon. Pelkästään viime viikon aikana myin Facebookin kierrätysryhmässä kolme takkia, kengät ja yhden laukun. Se on ihan mahtava tunne kun saa lisää tilaa vaatekaappiin. 


Tuntuu hassulta puhua ostoksien vähentämisestä ja silti esitellä ostoksia kahdessa peräkkäisessä postauksessa mutta nyt täytyy myöntää, että nämäkään Charlotte Olympian Kitty -kengät eivät ole ihan vasta hankittu mutta innostuin kuvaamaan niitä nyt. Olen haaveillut näistä kengistä vuosia ja nyt vihdoin ne ovat minun. Odotan kevättä, että pääsen laittamaan avokkaat jalkaani ulkonakin. Nämäkin kengät ovat osa "järkevämpi vaatekaappi"-projektiani sillä ihailen aina korkeita korkoja mutta ne jäävät usein käyttämättä joten jätän ne suosiolla kauppojen hyllyille. Nämä avokkaat pääsevät ihan varmasti kovaan käyttöön.

Blogissa on ollut hiljaisempaa asukuvien suhteen siksi, että en yksinkertaisesti ole ollut valoisaan aikaan kotona ja jos olen niin poikaystäväni joka yleensä ottaa asukuvani on ollut töissä. En siis ole raskaana tai muutakaan jännää mitä jotkut ovat päätelleet ehkä juuri kuvien puutteen vuoksi. Edelleen mennään samoissa mitoissa kuin aina ennenkin mutta en vain ole löytänyt yhteistä aikaa asukuvien otolle, nimimerkillä viime yhteisestä vapaapäivästä yli kuukausi eikä sellaista ole ennen ensi viikon viikonloppua luvassa. Tällaisia postauksia johon en tarvitse kuvaajaa on siis luvassa varmaan enemmän tässä lähiaikoina. 

Välillä on mun mielestä todella tervettä pohtia omaa ostokäyttäytymistä ja miettiä, että miksi ostaa jotain. En sano, että kaikki ostokset pitäisi tehdä tarpeen vaatiessa mutta on ihan hyvä tiedostaa millainen kuluttaja itse on. Huh, tulipa pitkä teksti, tarkoituksena oli vain esitellä kenkäni. 

4 kommenttia:

  1. Erittäin hyvä postaus. Olen aivan samallaine siinä, että ostan vaatteita harvoin. Ostan sellaisia vaatteita mitkä ovat monikäyttöisiä ja mulla on paljon luottovaatteita. Rahoja säästelen sitten niihin asusteisiin mitä juurikin olen unelmoinut. Tämä taas sitten herättää paljon huomiota, sillä monet ystäväni ihmettelevät miten minulla on varaa joka kk ostaa jotain kallista. Niin.. kukin käyttää rahansa niin erilailla, ja jos ostelee ginan paitoja tuon tuosta, niin ei se tunnu samalta kun ostaa esim dkny:n laukun saman rahan edestä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, oot ihan oikeessa! Siis mä kauhistelen sitä kun joku kaveri kertoo, että ostaa vaatteita 300-500€ kuussa. Joka kuukausi. Samat kaverit kauhistelee jos laitan saman summan yhtiin kenkiin. :D Valintojen maailma!

      Poista

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -