Minun Helsinkini

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Tänään olo on todella kiitollinen ja ylpeä tästä hienosta maasta jota kotimaaksemme saamme kutsua. Kiitollinen siitä, että isovanhempamme ja heidän vanhempansa ovat taistelleet itsenäisyytemme ja rauhamme puolesta. Terveisiä pilvenreunoille, että meillä on asiat täällä aika hyvin.

Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi kävelin tänään rakkaan kotikaupunkini läpi ja päätin kuvata teille suosikkipaikkojani. Muutama suosikki jäi kuvaamatta mutta listaan ne kuitenkin tähän postaukseen.


Korkeavuorenkatu & Ullanlinna


Ullanlinna vei sydämeni täysin mukanaan viisi vuotta sitten kun sinne muutin. Toki kaupunginosa oli tuttu jo lapsuudesta asti mutta en ollut ikinä viettänyt siellä paljoa aikaa. Korkeavuorenkatu on mielestäni yksi Helsingin kauniimpia katuja. Pienet putiikit, kauniit rakennukset ja mäkinen tie, ne tekevät kadusta niin tunnelmallisen. Vihkikirkkomme sijaitsee myös juuri tämän kadun varrella.

Stockmann


Helsingin keskustan lippulaiva Stockmann on ehdottomasti suosikkiostospaikkani koko kaupungissa. On ihanaa löytää niin monta asiaa saman katon alta. Stockan muistot ulottuvat myös kauas lapsuuteeni ja olihan se myös työpaikkani yli seitsemän vuoden ajan. Tästä syystä paikka tuntuu minulle todella kotoisalta ja minun on mahdoton selviytyä tästä talosta läpi nopeasti, niin paljon tuttuja täällä on töissä edelleen. Voin myös sanoa, että tunnen nämä 10 kerrosta (+ useammat henkilökunnankerrokset) kuin omat taskuni. Olisi kamalaa jos jokin päivä Stockmannia ei enää olisi.

Esplanadi & Strindberg


Espa on myös yksi kauneimpia katuja täällä. Tykkään istua ikkunapöydässä Strindbergillä ja syödä aamupalaa jota tarjoillaan muuten koko päivän!

Näiden paikkojen lisäksi sydäntä lähellä ovat ehdottomasti Eira ja Lauttasaari! Lauttasaaressa sijaitsee myös mun Happy place jonne menen usein kuin maailma tuntuu kaatuvan päälle. Myllykallion lintutorni sijaitsee Lauttasaaressa aivan lapsuudenkotini takana. ♥


Onnea satavuotias Suomi! ♥ Tänään katson linnanjuhlat ja aiomme myös mennä katsomaan ilotulitusta tähtitorninmäelle. Rauhallista iltaa teille!

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -