Ensimmäinen äitienpäiväni

Miten merkitykselliseltä voikaan tuntua olla jonkun äiti? Niin kliseiseltä, kun se kuulostaakin, ettei tällaista rakkautta tiedä ennen kun saa oman lapsen; on se mielestäni totta. Rakkaus omaa lasta kohtaan kasvaa lapsen mukana ja joka päivä minusta tuntuu, että voiko ketään rakastaa oikeasti enempää ja seuraavana päivänä rakastan vielä vähän enemmän.Hassua ajatella vuosi ajassa taaksepäin, kun olin raskaana. Olin äitienpäivän tienoilla juuri selvinnyt raskauden ensimmäisestä kolmanneksesta ja uskalsin vihdoin uskoa, että minusta ihan oikeasti tulisi äiti. Juurikin äitienpäivänä kerroin someissani siitä, että meille on tulossa vauva. Olimme vihdoin nähneet pikkuisemme ja kuulleet hänen sydänäänensä. Siitä hetkestä asti olin varma, että mahassani kasvaa pieni tyttö. Rakenneultrassa kun tämä varmistettiin, se tuntui itsestäänselvältä. Tottakai se oli tyttö!

Mietin usein raskauden aikana, ettei minulla ollut mitään käsitystä siitä, miltä meidän tuleva lapsemme näyttäisi. Minulla ei ollut mitään mielikuvia, enkä koskaan nähnyt esimerkiksi unia lapsestamme. Kun hänet sairaalassa laitettiin synnyttyään minun rinnalleni, totesin, että vau. Upein ihminen, jonka olin koskaan nähnyt.
Lilja on kohta puolivuotias ja hän on tämän ajan aikana kasvanut ihan mielettömäksi persoonaksi. Lilja on rauhallinen, hyväntuulinen, tarkkaavainen, hauska ja kaikin puolin tyytyväinen vauva. On ollut ihan mieletöntä seurata Liljan kasvamista ja kehittymistä. Olen näiden kuukausien aikana ottanut enemmän kuvia, kuin edellisinä vuosina yhteensä ja olen siitä niin iloinen.

Rakastan olla äiti. Tykkään kaikista rooleistani perheessäni – olen vaimo, tytär, sisko ja tätikin, mutta suosikkini on olla äiti. Eikä vain kenen tahansa äiti, vaan maailman suloisimman tytön. Joka päivä mietin, että miten minusta tulikaan näin onnekas. Lilja on opettanut mulle niin paljon. Olen nykyään huomaavaisempi, järjestelmällisempi, reippaampi ja kärsivällisempi. En usko, että mikään asia voi ikinä opettaa minulle enempää, kuin oma lapsi.
Tänään, ensimmäisenä äitienpäivänäni, mieheni on hemmotellut minua oikein kunnolla. Aamu alkoi lettuaamiaisella ja sain lahjaksi kauniin kahvimukin ja lahjakortin aromahierontaan! Kävimme pienen perheemme kanssa kävelyllä ja puistossa kiikkumassa. Liljaa tykkää siitä kovasti.

Toivottavasti teillä kaikilla on ollut tänään ihana äitienpäivä! 

1 kommentti:

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -